HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Ontdek HubSpot: beste schaalbare all-in-1 CRM software voor het MKB

Ontdek HubSpot beste schaalbare all-in-1 CRM software voor het MKB

De meeste MKB organisaties kunnen niet zonder CRM software. Je weet wel, die software waarmee je jouw relatiebestand beheert. En waarmee je jouw acties en verkoopkansen managet.

Maar waar let je eigenlijk op als je CRM software selecteert? Wil je er alleen je relaties (leads, prospects, klanten, leveranciers, etc.) mee beheren? Of wil je het ook echt slim inzetten, zodat jouw omzet toeneemt? En welke CRM software is dan het beste voor jouw MKB organisatie?

In dit artikel vertel ik je over de mogelijkheden van HubSpot. Je ontdekt waarom dit vaak de beste CRM software voor het MKB is. Tenminste, daar ben ík van overtuigd! Hoe denk jij erover?

Ontdek hier meer over:
HubSpot: CRM software met een compleet pakket aan tools voor het MKB.
Betaalbare all-in-1 CRM software die schaalbaar is.
All-in-1 CRM software die iedereen snel begrijpt.
Honderden standaard koppelingen voor integraties met andere systemen.
Makkelijk te onderhouden CRM software.
Je gegevens zijn ook thuis en onderweg beschikbaar.
CRM software die veilig en betrouwbaar is.
Supergoede beoordelingen van o.a. Gartner en G2.
Is HubSpot iets voor jouw MKB organisatie?

HubSpot: CRM software met een compleet pakket aan tools voor het MKB

In een basic CRM pakket houd je voornamelijk je relaties bij. Vaak bevat de CRM software ook wat eenvoudige functies. Bijvoorbeeld om je nieuwsbrieven te versturen. Maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk met CRM software, zoals HubSpot. Dit alles-in-1 pakket bevat namelijk allerlei tools om jouw klanten perfect te bedienen. En om makkelijker meer uit jouw organisatie te halen!

Marketing

Dankzij handige functies richt je jouw marketing optimaal in. Denk hierbij aan:

Sales

Ook jouw sales worden veel efficiënter dankzij slimme verkooptools. Bijvoorbeeld:

  • Verkoopautomatisering, waarmee je veel salesactiviteiten aan jouw CRM-systeem uitbesteedt. Bijvoorbeeld sales sequenties en een handige afsprakentool.
  • Een offertetool met herbruikbare dynamische content. Uiteraard laat je jouw offertes meteen digitaal ondertekenen.
  • Persoonlijke salesvideo’s, waarmee je jouw offertes bijvoorbeeld nog even toelicht.
  • Tools om je sales beter te managen; zo houd je jouw verkoopkansen veel makkelijker in de gaten.
  • Gekwalificeerde leads, die marketing automatisch overdraagt aan sales met een melding.
  • Sales dashboards voor individuele medewerkers en het salesteam als geheel. Zo weet je altijd hoe de sales ervoor staan. En wat er nog in de sales pipeline zit (forecasting).

Service

Tegelijkertijd verleen je een betere service dankzij handige servicetools. Zoals:

Daarnaast stem je de taken van verschillende afdelingen ermee op elkaar af. Je verankert deze processen namelijk in jouw CRM systeem. Het resultaat: veel van de interne communicatie knelpunten verdwijnen! Bovendien beschikt het management over uitgebreide rapportages voor de beste strategische beslissingen. Goede all-in-1 CRM software is dan ook superwaardevol voor veel MKB organisaties.

Betaalbare all-in-1 CRM software die schaalbaar is

Heb je als MKB organisatie groeiplannen? Dan is het wel handig als jouw CRM software schaalbaar is! Bij je selectie kijk je daarom naar:

➜ Past een CRM systeem nog als jouw MKB organisatie groter wordt? Tools toevoegen en verwijderen: hoe makkelijk is dat bijvoorbeeld?
➜ Andere systemen koppelen, zoals boekhoudsoftware en een e-mailprogramma. Hoe simpel is dat? Óók als je in de toekomst van software wisselt.
➜ Hoe duur is het om de CRM software met jouw organisatie mee te laten groeien?

Kortom, je wilt weten of de CRM software toekomstproof is. HubSpot is dat! De basis is gratis. Als je eraan toe bent breid je het eenvoudig uit met betaalde functies. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende licenties. Speciaal toegespitst op de soort onderneming die je hebt. Van starters tot grote complexe MKB bedrijven. Bovendien combineer je de betaalde functies naar hartenlust met de gratis functies. Precies zoals jij dat wilt!

HubSpot groeit echt makkelijk met je MKB organisatie mee. Meestal zelfs zonder dure aanpassingen. Dit is wel afhankelijk van het maatwerk dat je in jouw CRM systeem stopt. Bijvoorbeeld voor het koppelen van een ERP systeem. Dit is namelijk een wat complexere koppeling. Maar dat geldt ook voor andere CRM software. Sterker nog: meestal zijn de kosten voor aanpassingen daarbij veel hoger!

All-in-1 CRM software die iedereen snel begrijpt

Medewerkers vinden CRM software vaak moeilijk om mee te werken. Maar CRM software is alleen succesvol als iedereen het goed gebruikt. Het is daarom superbelangrijk, dat medewerkers de software snel snappen.

Bij moeilijke CRM software is het risico dat klantdata vervuilt veel groter. Bijvoorbeeld doordat mensen niet weten wat ze moeten invullen. En hoe ze dat moeten doen. Of ze zetten het op de verkeerde plek neer.

Vervuilde klantdata is vaak een groot probleem bij bedrijven. En dat terwijl schone data juist de belangrijkste basis voor je bedrijfsvoering is. Niet handig dus! Met makkelijke CRM software zoals HubSpot houd je jouw data veel simpeler up-to-date.

HubSpot blinkt namelijk uit in gebruiksvriendelijkheid! De interface ziet er overal hetzelfde uit. Alle functies werken op dezelfde manier. En verschillende tools maken gebruik van een drag-and-drop editor (slepen en neerzetten). Mijn ervaring is dat iedereen er zo mee leert werken.

De interface bij andere CRM software is juist vaak een zwak punt. Zo is Salesforce bijvoorbeeld groot geworden door tools op te kopen. Dat zie je terug in de CRM software. HubSpot is daarentegen volledig in eigen huis ontwikkeld. Bovendien verbetert het ontwikkelteam de functionaliteiten continu. Het resultaat is duidelijk zichtbaar. Bekijk onze CRM demo video maar eens. Dan zie je het zelf!

New call-to-action

Honderden standaard koppelingen voor integraties met andere systemen

In het MKB werken veel organisaties met meerdere software applicaties. Bijvoorbeeld:

Integreer je deze software met jouw CRM-systeem? Dan synchroniseert HubSpot de data van deze systemen. Je hoeft dus niet meer overal handmatig klant- en leadgegevens op te voeren. Dit bespaart je veel tijd en de kans op fouten is kleiner.

HubSpot helpt je zelfs met het corrigeren van kleine foutjes. Hoe handig is dat?! Bovendien combineer je al deze data op jouw management dashboards. Op één centrale plek komt alle informatie bij elkaar. Je hebt dus altijd een superuitgebreid overzicht. Fantastisch toch?

Zo zie je bijvoorbeeld hoe een nieuwe klant bij jou terecht is gekomen. Welke communicatie er heeft plaatsgevonden. Waar jouw leads zich bevinden in het aankoopproces. Wat leads over de streep trekt. Wanneer leads en prospects afhaken in de sales funnel. En ga zo maar door.

Bij veel CRM applicaties is er veel en kostbaar maatwerk nodig om andere applicaties te koppelen. HubSpot beschikt juist over een App Market Place met honderden standaard koppelingen. Vaak is een integratie binnen een paar klikken al geregeld.

En is er toch maatwerk nodig? Bijvoorbeeld bij het koppelen van een ERP-systeem. Dan helpen wij je daar graag bij! We hebben er veel ervaring mee. Zo hebben we inmiddels 36 complexe ERP-koppelingen bij onze klanten gerealiseerd.

Makkelijk te onderhouden CRM software

Bij veel CRM software is het onderhoud duur. Bijvoorbeeld als je behoefte hebt aan meer functies. Als je bepaalde instellingen of processen wilt wijzigen. Of meer software wilt koppelen. Je hebt hier bijna altijd een externe partij voor nodig. Meestal is het een kostbaar en tijdrovend proces. En daar betaal je flink voor!

Weet je dat je bij HubSpot het meeste zelf kunt doen? Zelfs als je niet over een eigen IT-afdeling beschikt. En als je technisch niet zo handig bent. Dat komt doordat de software zo makkelijk is ingericht! Externe expertise is echt alleen nodig bij (complex) maatwerk. Na de implementatie bespaar je met HubSpot zo ontzettend veel tijd, moeite en kosten.

Implementeren wij de CRM software voor je? Dan blijven we je daarna graag ondersteunen. Je beschikt dan altijd over een back-up om op terug te vallen. We helpen je bij systeemupdates en om je CRM data actueel te houden. Zo voeren wij jaarlijks een Health Check uit. Hierbij wordt al snel zichtbaar of er CRM knelpunten zijn.

Je gegevens zijn ook thuis en onderweg beschikbaar

Iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone. Mobiele apps zijn niet meer weg te denken. Als verkoper wil je jouw klantgegevens altijd kunnen raadplegen. Zelfs als je net wakker wordt. Of als je voor de zaak onderweg bent. Klanten verwachten zelfs vaak dat je altijd bij belangrijke data kunt. Een goede mobiele CRM app is dus een must! Gelukkig heeft HubSpot die.

CRM software die veilig en betrouwbaar is

Stel je voor zeg, dat jouw gegevens gehackt worden. Dat zou een regelrechte ramp zijn. Alleen de imagoschade al, die jouw organisatie hierdoor kan oplopen. De data in jouw CRM-systeem moet daarom echt veilig zijn.

Zoals je misschien weet gelden in Amerika erg strenge beveiligingsregels. Bij het Amerikaanse HubSpot zijn jouw gegevens dan ook meer dan veilig. Jouw gegevens worden trouwens gewoon in Europa opgeslagen. De beveiliging voldoet dus ook aan de Europese vereisten. Daarnaast is de CRM software enorm betrouwbaar en stabiel. Ik spreek uit eigen ervaring.

TIP:
Op deze pagina vertellen we je meer over de beveiliging: Hoe veilig is HubSpot? 

Supergoede beoordelingen van o.a. Gartner en G2

Wij zijn niet de enigen, die HubSpot geweldig vinden. Wereldwijd wordt HubSpot onwijs goed beoordeeld. Zo ziet onderzoeksbureau Gartner HubSpot als leider voor B2B Marketing Automation software. G2 heeft HubSpot benoemd als #1 voor schaalbare CRM-software. Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van echte HubSpot gebruikers. En op de website van Trustradius is de CRM software beoordeeld met een 9.

Het goed ontworpen CRM platform helpt MKB organisaties daadwerkelijk om te groeien. Het is flexibel, krachtig, schaalbaar, betrouwbaar, veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Het bevat dus alle elementen, die je in het MKB nodig hebt.

Is HubSpot iets voor jouw MKB organisatie?

HubSpot heeft fantastische functionaliteiten voor het MKB. Maar het hoeft natuurlijk niet bij jouw MKB organisatie te passen. Er zijn ook wat beperkingen. Een ander CRM systeem kan daardoor beter aansluiten. Wij adviseren daarom altijd om te beginnen met een CRM strategie. Daarin breng je in kaart wat je met jouw CRM systeem wilt bereiken.

Een handig hulpmiddel hiervoor is onze CRM Checklist. Download ‘m gratis hieronder. Heb je er vragen over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs Martijn, Floris en Maarten helpen je graag verder!

Nieuwe call-to-action

Ontvang updates per email