HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

[VIDEO] Wat is Marketing Automation en hoe helpt het jou verder?


Waarschijnlijk heb je de term Marketing Automation of marketingautomatisering al eens voorbij horen komen. Maar wat is dit precies en hoe kan het jouw organisatie helpen? In bovenstaande HubSpot Marketing Automation video leggen wij dit uit én vertellen wat het je concreet oplevert.

Wat is marketingautomatisering?

Marketingautomatisering, ook vaak Marketing Automation genoemd, is een strategie die zich richt op het bieden van de juiste content aan de juiste potentiële klant. Het gaat veel verder dan alleen e-mailmarketing. Het is een strategie van A tot Z die websitebezoekers converteert tot sales qualified leads. Een perfecte strategie voor meer leads en klanten dus

Betere online vindbaarheid door inzet Marketing Automation

Marketing Automation helpt je om online vindbaar te zijn en dus meer relevante bezoekers naar je website te trekken. Het is niet zo dat alleen de inzet van software voor marketingautomatisering voor betere resultaten zorgt, je zal zelf de nodige content moeten maken of laten maken. Marketingautomatisering geeft je de tools om de content optimaal in te kunnen zetten, om zo beter online vindbaar te zijn en websitebezoekers te converteren.

Een belangrijk onderdeel voor een betere online vindbaarheid is het onderhouden van een blog. Hierin deel je informatie over jouw werkgebied, wat tegelijkertijd onderwerpen zijn waarop je gevonden wil worden in zoekmachines. Door kennis te delen toon je niet alleen aan dat jij de kennisleider bent, ook bouw je hiermee een gunfactor op.

Converteer websitebezoekers naar sales qualified leads

Uiteraard wil je van een websitebezoeker uiteindelijk een klant maken. Marketingautomatisering ondersteunt je om een websitebezoeker zo goed mogelijk te bedienen en klaar te maken voor opvolging door jouw verkoopafdeling.

Een websitebezoeker komt op jouw website omdat hij of zij op zoek is naar informatie over een bepaald onderwerp. Op jouw website wordt al een hoop informatie geboden, maar je biedt nog meer verdiepende content aan in de vorm van bijvoorbeeld eBooks, whitepapers of factsheets. Deze content is gratis te downloaden, wel moet een websitebezoeker hiervoor contactgegevens achterlaten

Dankzij deze contactgegevens kan je de lead via workflows bedienen met bijvoorbeeld geautomatiseerde en gepersonaliseerde e-mails met meer relevante content, waarmee een zogeheten leadscore wordt opgebouwd. Dit heet lead nurturing en is mega effectief, wij gebruiken het zelf ook! 

Je begeleid de lead door de buyer journey heen, om klaar te stomen tot potentiële klant. Wanneer de lead voldoende punten heeft opgebouwd, wordt deze bestempeld als ‘sales qualified’. Oftewel: De lead is interessant voor jouw verkoopafdeling om op te volgen.

Meer weten over marketingautomatisering?

In bovenstaande HubSpot Marketing Automation video geven Martijn en Maarten meer informatie over Marketing Automation en wat het je concreet oplevert.

Heb je vragen over Marketing Automation en hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van HubSpot Marketing Hub als software voor marketingautomatisering? Boek dan vrijblijvend een afspraak in de agenda van Martijn of Maarten of vraag direct een trial aan van de HubSpot Marketing Hub. 

New call-to-action

Ontvang updates per email