Maarten-200px

Maarten de Wit

Adviseur CRM & Inbound Marketing

Maarten werkt inmiddels al 3 jaar bij Systony en is Adviseur CRM & Inbound Marketing. Maarten heeft niet altijd in software en consultancy branche gewerkt, maar heeft een verleden in Hospitality. Hier werkte hij vaak als restaurantmedewerker, barman of in de banqueting. Na een aantal jaar sloeg de behoefte aan een nieuwe uitdaging toe en besloot Maarten, ter afronding van zijn studie, in België een sales-stage te doen bij een grote hotelketen.


Maar hoe kwam Systony op jouw pad?

"Na een paar jaar in België was het toch weer tijd om terug naar Nederland te komen. Hier heb ik een aantal jaar als Corporate Sales Manager gewerkt in de hotel wereld. Na 7 jaar voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt groeide de behoefte om iets te zoeken buiten de hotellerie. Zodoende kwam Martijn op mijn pad. Na een aantal gesprekken bleek er een goede match te zijn waarbij mijn persoonlijkheid, verkoopervaring en enthousiasme precies te zijn wat Martijn zocht in een sales rol."

Ondanks dat Maarten even de tijd nodig had om te wennen aan zijn nieuwe rol in de software consultancy branche kreeg hij de draai steeds beter te pakken. Deze tak van sales kan vrij uitdagend zijn omdat de verkooptrajecten lang duren en je gedurende het verkoopproces vertrouwen moet blijven winnen bij de klant. Daarnaast moet je in de huid kunnen kruipen van de klant om te kunnen vertellen wat ze wel of juist niet nodig hebben. Gelukkig is Maarten sociaal en is het voeren van gesprekken voor hem een fluitje van een cent. De verkoopgesprekken verliepen steeds natuurlijker en hij kon steeds beter inschatten wat er moest gebeuren om de deal binnen te halen.

Hoe ervaar je het werken bij Systony?

"Hier heeft zowel de medewerker als klant te maken met personen en zijn we geen nummers. Als een klant contact met ons zoekt komen ze gelijk bij de desbetreffende afdeling of specialist terecht. We schakelen snel met elkaar waardoor de samenwerking nog sterker is, maar we ook als team optimaal functioneren. Hierdoor leer ik niet alleen veel van mijn collega’s, maar is het ook goed voor onze klanten om te zien dat we samenwerken. Systony is heel flexibel, je kunt veel en mag veel zolang je daar geen misbruik van maakt. Het is een hele gezonde werkomgeving. Als ik behoefte heb aan meer kennis of niet lekker in mijn vel zit, kan ik daar met Martijn heel goed over praten. Hij geeft opbouwende kritiek waar ik iets mee kan en werkt ook wederzijds. Dit is een belangrijk onderdeel voor mij en heb het daarom erg naar me zien en het gevoel dat ik hier kan groeien.

Bij Systony heb ik ook nog eens het geluk dat ik werk met het systeem dat ik verkoop. HubSpot heeft alle tools die ik nodig heb om mijn werk goed te doen. Dat maakt het ook makkelijker verkopen aan klanten omdat ik er zelf enthousiast over ben. Zo heeft het handige (sales) features zoals email tracking, sales video en nog veel meer waardoor het makkelijker is om op te vallen bij prospects.

Ons team wordt steeds hechter en er is veel ruimte om samen leuke dingen te ondernemen. In dit team is een borrel of een festival plannen heel goed mogelijk en dat zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat voor werk je doet. Deze sociale basis maakt mijn werk leuker en beter vol te houden."

Heb je nog tips voor nieuwe collega’s?

"Durf te spreken en jezelf te zijn. We zijn een heel sociaal team dat aanvoelt als een familie. Bij Systony kan en mag heel veel, durf dit te delen!"

Meer over Maarten

  • Leeftijd: 31 jaar
  • In dienst: Januari 2019
  • Functie: Adviseur CRM & Inbound Marketing
  • Thuis: relatie met Yvette  en zoontje Mason van 1 jaar
  • Hobby’s: Sporten, uit eten, bordspelletjes spelen, festivals bezoeken en reizen
Plezier in je werk

SAMEN GROEIEN WE VERDER!