HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

SAP aan HubSpot koppelen: waarom zou je dat doen?

SAP aan HubSpot koppelen waarom zou je dat doen

SAP Business One aan HubSpot koppelen? Natuurlijk kan dat. Het is zelfs een geweldige combinatie! Waarom? Je profiteert van het beste van beide systemen. 

Dankzij de koppeling voeg je allerlei geweldige marketing- en verkooptools aan jouw SAP-platform toe. Daarbij automatiseer je de terugkerende en foutgevoelige datastromen. Bovendien houd je de data in beide systemen automatisch up-to-date.

Er zijn een heleboel voordelen. In dit artikel lees je waarom veel organisaties SAP aan HubSpot koppelen.

Wat is SAP en wat kan je ermee?

SAP is wereldwijd een van de bekendste ERP-softwarepakketten. Er zijn op dit moment maar liefst 230 miljoen cloudgebruikers. Van kleine organisaties tot zeer grote complexe bedrijven. Een erg populair ERP-systeem dus… met heel erg veel gebruikers!

De meeste SAP-gebruikers werken met SAP Business One. Maar je kunt alle SAP-versies aan HubSpot koppelen:

 • SAP Business One
 • SAP Business All-in-One
 • SAP Business ByDesign
 • SAP S/4HANA
 • SAP Analytics Cloud

Wat is SAP en wat kan je ermee? ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met ERP-software manage je bedrijfsprocessen (waar meerdere afdelingen bij betrokken zijn). Alle (bergen) data houd je in dit ene centrale systeem bij.

Regel bijvoorbeeld je logistieke processen ermee. Of gebruik het als offertesoftware. Manage de inkoop van jouw spullen en je voorraden. Houd alles van je productieproces bij. Meet de klanttevredenheid. En gebruik het voor je HR-zaken.

SAP biedt zelfs CRM-tools. CRM staat voor Customer Relationship Management: het beheren van jouw relatiegegevens dus. Bij deze processen maakt SAP gebruik van allerlei moderne technieken. Zoals Artificial Intelligence (AI).

Op basis van alle data in het ERP-systeem kun je goede voorspellingen doen. Hoe ontwikkelt de omzet zich het komende jaar? Wanneer is een machine aan reparatie toe? Hoe hebben jouw klanten de aankoop ervaren? Welke feedback hebben zij gegeven?

Samengevat:

 • SAP centraliseert al je klantgegevens.
 • SAP stroomlijnt je (complexe) bedrijfsprocessen (met meerdere afdelingen).
 • SAP geeft realtime inzichten in data.
 • SAP helpt klantervaringen te verbeteren.
 • SAP maakt organisaties productiever en efficiënter.
 • SAP geeft inzicht in de voorraden.
 • SAP helpt je om jouw projecten te managen.
 • SAP regelt je facturaties.

Kortom, SAP is een compleet en waardevol systeem. Als je het goed inzet helpt het jou om de winst te vergroten. Maar… als SAP al over zoveel waardevolle tools beschikt? Waarom zou je het dan nog aan HubSpot koppelen? Hieronder leg ik je dat uit.

Waarom koppelen organisaties SAP aan HubSpot?

Wat HubSpot is? Een super gebruiksvriendelijk allround CRM-systeem. Het bevat alle marketing, sales en service tools voor een super klantgerichte organisatie. En dat is gelijk de sleutel!

SAP is een slimme totaaloplossing voor bedrijven. Alleen… gebruikers vinden het CRM-systeem vaak heel erg lastig in gebruik. En dat geldt trouwens voor nog veel meer bekende ERP-systemen. Zoals Microsoft Business Central, Microsoft Dynamics AX en Microsoft Dynamics Navision. Daarnaast vinden gebruikers de functionaliteiten van de CRM-modules in ERP-systemen meestal te beperkt. Dat geldt ook voor SAP.

Veel van onze klanten kiezen daarom voor een SAP-HubSpot combinatie. Zo profiteren zij van de uitgebreide functies van het ERP-systeem. Tegelijkertijd werken ze met veel gebruiksvriendelijkere allround CRM-software. Mèt al die handige marketing-, sales- en servicetools. Hierbij maakt HubSpot trouwens ook gebruik van Artificial Intelligence (AI).

SAP aan HubSpot koppelen. waarom zou je dat doen? HubSpot is gebruiksvriendelijke CRM-software met de beste sales marketing en service tools

Er zijn genoeg redenen te bedenken:

 • Structureer alle werkzaamheden bijvoorbeeld optimaal. En ontvang automatisch notificaties, taken en alerts als dat nodig is.

  Joepie, Sanne heeft er weer een deal in HubSpot bij! Ze ontving zojuist een notificatie. De week begint lekker zo. SAP maakt gelijk een verkooporder aan. Geheel automatisch. Sanne hoeft de gegevens dus maar 1 keer in te voeren. Wel zo makkelijk om fouten te voorkomen!

 • Automatiseer marketing- en verkoopactiviteiten met behulp van marketing automation, workflows en sequenties. HubSpot is namelijk het ideale gereedschap voor inbound marketing en inbound sales.

 • Genereer meer leads en help een organisatie om sneller te groeien. Met het complete pakket aan tools maximaliseer je het aantal conversies. De SAP-HubSpot koppeling leidt tot meer omzet!

  Hoeveel orders heeft de marketingcampagne opgeleverd? Dankzij de koppeling met SAP heeft Rutger een goed inzicht. Alle belangrijke informatie vindt hij terug op de dashboards in HubSpot.

 • Lever de beste service met alle inbound klantenservice tools. Ideaal voor een goede klantenbinding.

  Over welke producten en offertes ontvangt Annes werkgever de meeste vragen? En wat kan zij daaraan doen? Dankzij de koppeling met de klantenservice data ziet Anne snel welke informatie ze kan verbeteren.

 • Verleid jouw leads, prospects en klanten met gepersonaliseerde content. Bijvoorbeeld op de website. Integreer je jouw website in HubSpot CRM? Dan zijn je mogelijkheden maximaal. Bied zelfs gepersonaliseerde prijzen aan als je dat wilt!

 • Altijd een compleet (realtime) overzicht in jouw statistieken. Hoeveel offertes zijn er verstuurd? Wanneer zijn de laatste bestellingen gedaan? Welke posten staan nog open en welke zijn vervallen? En hoe zit het met de omzetcijfers van jouw klanten? (Year-To-Date en YTD Last Year)

  Dankzij de SAP-HubSpot koppeling weet Jamal precies welke openstaande posten er zijn. En hoe de factuurhistorie van zijn klanten eruit ziet. Welke klanten moet hij nabellen? Welke producten zijn er verkocht? Hoe gaat het met zijn persoonlijke verkoopdoelen? En met de KPI’s van de verkoopafdeling?

 • Communiceer zo makkelijk mogelijk met jouw leads, prospects en klanten. Maak bijvoorbeeld een offerte in SAP aan. Verstuur deze via HubSpot. Voeg gelijk een persoonlijke video toe. Wel zo persoonlijk (dit helpt je om de deal te scoren). Bovendien ontvangt iedereen jouw toelichting zo uit eerste hand.

  Sorsha heeft een offerte uitgebracht voor SpouwmuurIso. De offerte is zojuist met een digitale handtekening geaccepteerd. Alleen Sorsha is nu met vakantie. Fiore neemt haar klant daarom over. In HubSpot vindt ze de belangrijkste offerte informatie. Zoals het offertebedrag, de aanvraagdatum, verloopdatum en de offerte zelf. Ook ziet ze de omzet van SpouwmuurIso.


  Maar Fiore heeft specifiekere informatie nodig. Ze wil bijvoorbeeld de vorige bestellingen en de huidige voorraad graag inzien. Ze klikt daarom op de speciale ERP-link in het klantenrecord in HubSpot. Deze zogenaamde 'deeplink' brengt haar direct op de juiste plek in het ERP-systeem. Superhandig!

Met HubSpot ga je verder waar SAP stopt. Wil je meer weten over de SAP-HubSpot combinatie? Laten we gauw kennismaken

New call-to-action

Lees verder

➣ CRM Kenniscentrum – Gratis downloads en advies.
➣ Ontdek het beste CRM-systeem – Ben je benieuwd HubSpot CRM iets voor jouw organisatie is? Bekijk onze HubSpot CRM demo video!
➣ Jouw ERP aan je CRM-systeem koppelen - Ontdek hoe dat werkt.
➣ Maak slimmer gebruik van al je data - Koppel jouw ERP aan je CRM systeem.
➣ Hoe genereer je efficiënt leads? – Ontdek de mogelijkheden van inbound marketing.

Ontvang updates per email