HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Val op met salesvideo’s en verbeter je verkoopresultaten

 

verkopen-met-salesvideo's

Als verkoper moet je jezelf differentiëren ten opzichte van je concurrentie. Door persoonlijke video’s te gebruiken tijdens het verkoopproces creëer je vertrouwen, verras je jouw prospects op een positieve manier en verhoog jij je gun-factor! Maar hoe gebruik je salesvideo’s effectief?

In dit blogartikel vertel ik je waarom je video’s zou moeten gebruiken in het verkoopproces en op welke manieren je dit toepast voor meer verkoopresultaat. Daarnaast ga ik in op welke software je kan gebruiken en geef ik nuttige tips die wij zelf ook toepassen.

De creatie van videocontent wordt vaak geassocieerd met de ondersteuning van marketingactiviteiten. Dit ten onrechte, want met video’s kun je ook een belangrijke bijdrage leveren aan het verkoopproces. 

Waarom salesvideo’s gebruiken?

Er zijn meerdere overtuigende redenen waarom video’s bijdragen aan het succes van verkopers. Het maken van videocontent kost tijd en moeite, maar is een investering die het waard is:

 • Je differentieert jezelf. Het gebruik van verkoopvideo’s is (nog) uniek voor je prospects waardoor je opvalt. De eerste indruk telt;
 • Je verbindt je met de kijker en creëert hiermee vertrouwen;
 • Mensen houden van personalisatie, ook van gepersonaliseerde video’s!

Hoe gebruik je salesvideo’s?

Dat je video’s effectief in kan zetten is duidelijk. Maar hoe pas je deze video’s toe in het verkoopproces? Dat vertel ik je graag!

 • Het voorstellen van jezelf en je salesteam

Voor aanvang van een telefoon- of verkoopgesprek raden wij aan om jezelf voor te stellen aan de hand van een video. In de video stel je je kort voor en nodig je de prospect uit voor een (telefoon)afspraak. Op deze manier verlaag je de drempel door het tonen van oprechte interesse en verhoog je de kans op een afspraak.  

Je kan er ook voor kiezen om het hele verkoopteam vast te leggen. Op deze manier geef je jouw bedrijf een gezicht en een betrouwbaar karakter.

 • Opvolging na een telefoon- of verkoopgesprek
salesvideo_maarten_videomarketingStuur na een initieel verkoopgesprek een videobericht in plaats van een tekstuele e-mail. Grijp dit moment aan om meer te vertellen over jouw product of dienst en geef meer informatie over zaken die van belang zijn voor de kijker. De ‘persoonlijke touch’ zorgt voor een verbeterde klantervaring en de prospect ziet dat jij echt de moeite neemt. Om te zorgen dat de prospect of lead op jouw video klikt, kun je laten zien dat de video speciaal voor diegene is gemaakt. Dit kun je doen door een persoonlijk naambordje weer te geven in je video/videothumbnail.
 • Gebruik je e-mailhandtekening

Verkopers sturen dagelijks een groot aantal e-mails, waarom zou je daar geen gebruik van maken? Je e-mailhandtekening stuur je altijd mee, ideaal om een link te plaatsen naar een video! Maak een korte en persoonlijke videoboodschap over jezelf en wat je doet binnen het bedrijf. Maak het leuk en niet te zakelijk, laat zien wie jij echt bent als mens.

Hoe zet je de video in de e-mailhandtekening? In Outlook is het tot op heden niet mogelijk om direct een video te plaatsen. Dit doe je aan de hand van een thumbnail om de aandacht te trekken. Je kunt ook de lezer stimuleren door ze nieuwsgierig te maken zoals ik doe in de afbeelding hiernaast. Klik er maar eens op!

In werkelijkheid leidt deze naar een pagina met de video. Om meer uit je videopagina te halen kun je nog een call to action toevoegen waar de bezoeker een demo of trial aan kan vragen.

 • Klantenreferenties

Bundel de kracht van tevreden klanten met videomarketing en stimuleer je verkoopactiviteiten. Referenties zijn belangrijk, je potentiële klant kan zien hoe andere bedrijven een samenwerking met jou ervaren. Een tekstuele referentie werkt, maar klantreferentievideo’s komen sterker over. Ook hier creëert video meer betrouwbaarheid!

 • Product/service demonstraties

Geef al een beetje prijs van jouw product of service met een korte demonstratie. Laat zien hoe het is om met jouw organisatie te werken en licht toe wat je product of service voor toegevoegde waarde biedt aan de kijker.

Tips: Hoe maak je een goede salesvideo?

Om je verkoopvideo’s succesvol te maken geef ik je graag enkele tips mee die ik zelf ook toepas:

 • Maak het persoonlijk door jezelf voor te stellen, benoem iemand zijn naam en vertel wat jij specifiek voor dat bedrijf kan betekenen;
 • Zorg ervoor dat de video niet te lang duurt. In de meeste gevallen is het aan te raden om onder de 90 seconden te blijven;
 • Zorg voor een positieve uitstraling! Dit doe je door af en toe te lachen in de camera en door een enthousiaste houding aan te nemen: 55% van de boodschap die je overbrengt is afhankelijk van je lichaamstaal!
 • Je kunt een video ook gebruiken om een offerte of kostenindicatie toe te lichten, vooral als je te maken hebt met hoge bedragen. Hierdoor krijgt je potentiële klant gelijk persoonlijke uitleg zonder telefonische toelichting af te wachten. Je haalt hiermee druk van de ketel en heb je meer kans op succes;
 • Fouten maken hoort erbij. Je wilt menselijk overkomen en natuurlijk als een fijne partner om mee te werken. Je maakt de situatie persoonlijker om je als jezelf op te stellen, eventuele kleine haperingen of versprekingen is helemaal niet erg;
 • Denk bij het maken van een video aan goede belichting, duidelijke audio en een neutrale achtergrond zodat je goed te zien en horen bent. Indien mogelijk personaliseer de ruimte door jouw logo in beeld te hebben, een banner is hiervoor een goede optie.

Salesvideo’s en verkoopsoftware

Video’s maken kan eenvoudig met je smartphone of webcam op je laptop. Het enige wat je moet doen is je er in verdiepen en eventueel een geschikte tool voor aanschaffen.

Om effectief je sales te managen en je prospects optimaal te bereiken gebruik je software. Met goede salessoftware verzamel je informatie over prospects en leads, waardoor je precies weet waar zij behoefte aan hebben. Hier kun je weer op inspelen met een persoonlijke verkoopvideo!

HubSpot Sales Hub

Om je verkoopfunnel te optimaliseren heeft HubSpot een krachtige tool ontwikkeld die zich volledig richt op verkoopactiviteiten: de HubSpot Sales Hub.

Met de HubSpot Sales Hub is het ook mogelijk om eenvoudig verkoopvideo’s te maken en te monitoren. Je krijgt dan een melding zodra de video is bekeken.

Benieuwd hoe ik video's gebruik? Ik laat het je zien! 

video in sales

 
Vraag een demo aan of neem contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek! 

New call-to-action

Ontvang updates per email