HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Val op met salesvideo’s en verbeter je verkoopresultaten


Verkopen met salesvideo's. Val op en verbeter zo je verkoopresultaten.

Hoe val je als verkoper op ten opzichte van jouw concurrenten? Hoe creëer je vertrouwen? En verras je jouw prospects op een positieve manier? Kortom, hoe zorg je voor de gun-factor?

Je moet je op de een of andere manier zien te onderscheiden. Persoonlijke video's zijn daar een perfect hulpmiddel bij. Maar.... hoe zet je jouw salesvideo’s effectief in?

In dit artikel vertel ik je waarom video’s fantastisch werken tijdens het verkoopproces. En hoe je jouw verkoopresultaten ermee verbetert. Ook vertel ik je welke software je kunt gebruiken. Tenslotte geef ik je nog wat nuttige tips (die ik zelf ook toepas).

Waarom salesvideo’s gebruiken?

Bij videocontent denk je misschien gelijk aan het ondersteunen van jouw marketingactiviteiten. Maar video's kun je natuurlijk veel breder inzetten. Zoals ter ondersteuning van je verkoopproces.  

OK, het maken van videocontent kost tijd en moeite. Maar je zult zien...... het is de investering meer dan waard. Salesvideo's dragen namelijk bij aan jouw verkoopsucces:

 • Met een mooie salesvideo onderscheid je jezelf. Verkoopvideo’s zijn (nog) uniek. Daarom val je sneller op bij jouw prospects. De eerste indruk telt!
 • Je verbindt je met de kijker van jouw salesvideo. Hierdoor creëer je vertrouwen.
 • Mensen houden van een persoonlijke benadering. Dus ook van gepersonaliseerde video’s!

Hoe gebruik je salesvideo’s?

Salesvideo’s (effectief) inzetten is dus slim. Maar hoe doe je dat? Dat vertel ik je graag!

 • Jezelf en je salesteam voorstellen

Als verkoper wil je dolgraag een verkoopgesprek met jouw prospect inplannen. Bijvoorbeeld telefonisch of via Teams. Stel jezelf dan vooraf kort voor in een persoonlijke salesvideo. Wie ben je? Wat is jouw functie? Wat kun je voor jouw prospect doen? 

In deze video nodig je jouw prospect natuurlijk ook uit voor de (telefonische) afspraak. Wat bereik je met deze video? Je toont interesse. En je verlaagt de drempel om een afspraak met jou te maken. Ik ben benieuwd hoeveel meer afspraken jij maakt met deze verkoopstrategie!

TIP: Soms is het slim om meerdere collega's voor te stellen. Of zelfs het hele verkoopteam. Gewoon doen! Zo kom je als bedrijf toch supergoed en betrouwbaar over? 

 • Opvolging na jouw verkoopgesprek

Val op met jouw salesvideo's. Verbeter zo je verkoopresultaten. Afbeelding salesvideo van Maarten voor videomarketing.

Je hebt een goed verkoopgesprek gehad. Stuur eens een video opvolgbericht in plaats van een tekstuele e-mail? Hoe komt dat over, denk je? Supergaaf toch?!

Grijp dit moment aan om meer te vertellen over jouw product of dienst. En geef meer informatie over dingen, die belangrijk voor jouw prospect zijn.

Laat daarbij zien dat je de video speciaal voor jouw prospect gemaakt hebt. Natuurlijk is de kans zo groter, dat jouw video bekeken wordt. Geef bijvoorbeeld een persoonlijk naambordje weer in je video/thumbnail. Wat is het resultaat? Jouw ‘persoonlijke touch’ zorgt voor een betere klantervaring. Je doet namelijk echt moeite. En jouw prospect waardeert dat! 

 • Gebruik je e-mailhandtekening

Als verkoper verstuur je waarschijnlijk dagelijks een groot aantal e-mails. Je e-mailhandtekening stuur je altijd mee. Voeg daar een link aan toe naar jouw persoonlijke videoboodschap. Daarin vertel je kort wie je bent. En wat je doet binnen het bedrijf. Maak er een leuk en inspirerend verhaal van (niet te zakelijk). Laat zien wie jij echt bent als mens.

Maarten de Wit - Hoe val je op met jouw salesvideo's en verbeter je jouw verkoopresultaten ermee.Hoe zet je jouw video in je e-mailhandtekening? In Outlook is het (nog) niet mogelijk om direct een video toe te voegen. Je moet dus een trucje uithalen.

Je plaatst een thumbnail in je Outlook handtekening. Daarmee trek je gelijk de aandacht! Maar er zijn meer trucjes hoor. Kijk maar eens naar mijn handtekening. Ik probeer mijn lezers nieuwsgierig te maken. Klik maar eens op mijn foto!

In werkelijkheid leidt de link naar een pagina met mijn persoonlijke video. Wil je het maximale uit jouw videopagina halen? Voeg dan een mooie call-to-action (CTA) toe, waarmee jouw prospect een demo kan aanvragen.

 • Referenties van jouw klanten

Referenties zijn belangrijk. Toekomstige klanten zien zo namelijk wat je voor andere bedrijven betekent. Een tekstuele referentie werkt. Maar referentievideo’s komen veel sterker over. Bovendien wekken mooie referentievideo's meer vertrouwen!

Vergroot het effect jouw videomarketing activiteiten met behulp van tevreden klanten. En geef zo je verkoopresultaten een boost! 

 • Demonstraties van jouw producten, diensten en/of services

Geef je wel eens een demonstratie van jouw producten, diensten en/of services? Maak hier ook een korte videodemo van! Laat bijvoorbeeld zien hoe het is om met jouw organisatie samen te werken. En licht toe waarom jouw producten of services zo geweldig zijn. 

Videodemo's zijn handig als prospects of leads niet gelijk een afspraak willen plannen. Zij kunnen de videodemo's op ieder gewenst moment bekijken. En daarna besluiten of ze met je willen afspreken.

7 Tips: Hoe maak je een goede salesvideo?

Besteed je tijd en moeite aan salesvideo's? Dan moeten ze natuurlijk wel succesvol zijn. Hieronder geef ik je wat tips, die ik zelf ook toepas:

  1. Maak jouw salesvideo's lekker persoonlijk. Stel jezelf voor. Benoem de naam van jouw prospect. Vertel wat jij specifiek voor die persoon kunt betekenen.

  2. Houd je video kort (richtlijn is maximaal 90 seconden, afhankelijk van het doel en het onderwerp natuurlijk). 

  3. Zorg voor een positieve uitstraling! Neem een enthousiaste houding aan en lach af en toe in de camera. Weet je dat zo'n 55% van je boodschap afhankelijk is van je lichaamstaal?

  4. Gebruik een video om jouw offerte of kostenindicatie toe te lichten. Dit is helemaal handig als je met hoge bedragen te maken hebt. Zo geef je jouw (toekomstige) klant gelijk een persoonlijke uitleg. Zonder dat hij of zij dus moet wachten op jouw telefonische toelichting. Je haalt hiermee de druk van de ketel. Zijn er meerdere beslissers? Dan ontvangen zij jouw toelichting zo allemaal uit eerste hand. 

  5. Je wilt menselijk en goed overkomen. Als de ideale samenwerkingspartner. Je video maak je daarom zo persoonlijk mogelijk. Foutjes maken hoort daarbij. Wees jezelf in je salesvideo's. Kleine haperingen of versprekingen zijn helemaal niet erg. 

  6. Voeg jouw logo toe. Bijvoorbeeld met behulp van een banner. Zo maak je jouw salesvideo's herkenbaar en komen ze betrouwbaar over.

  7. Zorg dat je goed te zien en te horen bent. Houd daarom rekening met:

   • de belichting
   • duidelijke audio
   • een neutrale achtergrond

Salesvideo’s en verkoopsoftware

Wat heb je nodig om een salesvideo te maken?

  1. Smartphone of webcam op je laptop
  2. Een geschikte tool

Dat is alles! 

Maar... wil je jouw prospects er optimaal mee bereiken? Dan heb je ook goede salessoftware nodig. Hiermee verzamel je informatie over jouw prospects en leads. Daardoor ontdek je eenvoudig waar zij precies behoefte aan hebben. Met je persoonlijke verkoopvideo speel je daar natuurlijk op in!

TIP: Met goede verkoopsoftware geef je een geweldige boost aan jouw sales. Automatiseer bijvoorbeeld een reeks sales activiteiten met een sales sequentie. En benader jouw (toekomstige) klanten met gepersonaliseerde gerichte informatie. Op het perfecte moment in het verkoopproces. Daar gebruik je trouwens persona's bij.

HubSpot Sales Hub

Ben je al bekend met de HubSpot Sales Hub? Dat is een krachtige tool om jouw verkoop funnel te optimaliseren.

Zo maak je er sales sequenties mee aan  Verstuur je jouw offertes vanuit je CRM-systeem. En maak je het jouw (toekomstige) klanten makkelijker om een afspraak met jou te plannen. Daar heeft HubSpot namelijk een geweldige meetingtool voor. Natuurlijk maak je er ook je persoonlijke salesvideo's mee. Je ontvangt een melding als jouw video bekeken is.

Heel veel van je (sales) activiteiten kun je bovendien automatiseren met workflows. Afdeling overschrijdend zelfs. Zo helpt HubSpot de afdeling marketing bijvoorbeeld om meer leads te vergaren. Met de verschillende verkooptools volgen verkopers die vervolgens makkelijker op.

Kortom, HubSpot richt zich helemaal op jouw salesactiviteiten. Maar laat ik nu niet teveel afdwalen. Ook al vertel ik graag over mijn favoriete software. Ben je benieuwd hoe ik video's gebruik? Ik laat het je zien! 

HubSpot Video

 
Wil je ook effectieve salesvideo's inzetten? Vraag gerust een demo bij mij aan. Dan leg ik je uit wat je mogelijkheden precies zijn. Uiteraard mag je ook contact met mij opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

New call-to-action

Ontvang updates per email