Project Nest

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Natuurlijk willen we graag een steentje bijdragen aan een betere maatschappij. Voor nu en voor volgende generaties. Als IT-bedrijf werken we vrijwel volledig digitaal. Zo verspillen we geen papier en is ons afval minimaal. Maar we doen meer.

Duurzaam ondernemen

Bij Systony gaan we bewust om met energie. De verwarming en airconditioning zetten we alleen aan in die ruimten waar dat nodig is. Aan het einde van de werkdag gaan de lichten en computers uit. Bovendien is ons kantoor voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Ons wagenpark bestaat uit hybride en elektrische auto’s. Collega’s rijden regelmatig met elkaar mee naar kantoor. Bovendien werken we (gedeeltelijk) vanuit huis in de cloud. Door flexibele werktijden kunnen medewerkers files zoveel mogelijk vermijden. Zo proberen we onze CO²-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met de juiste bouwstenen kun je iets moois creëren en groeien. Als je de juiste elementen maar combineert. Zo werkt het bij HubSpot en ook bij diverse andere initiatieven.

Project Nest

Project Nest is zo’n initiatief, waar het verhaal ons gelijk van raakte. Jaarlijks doneren wij daarom een mooi bedrag aan dit doel. Project Nest bevordert de zelfredzaamheid van arme gezinnen in Nepal en India. Het steunt lokale stichtingen en biedt kansarme kinderen bescherming en hulp.

Drie pijlers zijn daarbij belangrijk voor Project Nest, namelijk:
  1. Gezondheid. Mensen bewust maken hoe belangrijk een goede hygiëne is en vertellen hoe ze bepaalde gezondheidsproblemen kunnen voorkomen. Ook biedt Project Nest een basisbehandeling ter genezing.
  2. Educatie. Het opleiden van kinderen en volwassenen met bepaalde basistrainingen.
  3. Bescherming. Kinderen helpen met hun huisvesting en kleding. Ook biedt Project Nest hulp bij calamiteiten.
MVO-Systony

Over Project Nest

De initiatiefnemer is Ricky Mahabier. Tijdens een reis kwam hij in arme delen van Nepal en India terecht. Hij werd enorm geraakt door het lot van de mensen en raakte geïnspireerd om de omstandigheden te gaan verbeteren. Na 15 jaar voor Meeùs/AON te hebben gewerkt heeft Ricky in 2018 zijn baan opgezegd en zijn hart gevolgd. Hij pendelt op en neer om op locatie het verschil te maken.
 

Doneren?

Met € 25,- verander je per direct het leven van een kind in Nepal!

Doneer net als Systony hier →

Project-Nest