HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

20 Voordelen van HCM in de cloud met de ATS software van HubSpot

20 Voordelen van HCM in de cloud met de ATS software van HubSpot

Met de gebruiksvriendelijke ATS software van HubSpot automatiseer je saaie en tijdrovende HR-taken en procedures. Je stroomlijnt je gehele werving- en selectieproces ermee. En trekt zo sneller de juiste kandidaten aan. Je maakt de onboarding van je nieuwe talenten een stuk makkelijker. En je volgt je nieuwe medewerkers daarna op de werkvloer. Zo bied je exact wat ze nodig hebben. 

Je zorgt dus voor geweldige sollicitatie- en werkervaringen! Zo creëer je een krachtig werkgeversimago. Krijgt de werknemerstevredenheid een boost. Stuur je eenvoudig bij als dat nodig is. Houd je jouw medewerkers makkelijker aan boord. Verhoog je de productiviteit. En bespaar je ook nog eens veel tijd en geld. Wat wil je nog meer?

Lees gauw verder. Dan ontdek je wat de mogelijkheden van HCM in de cloud met HubSpot zijn:

Wat is HCM in de cloud?
Hoe zet je HCM in de cloud in?
Wat is ATS software?
20 Voordelen van HCM in de cloud met de ATS software van HubSpot.
Kies ook voor de ATS software van HubSpot.

Wat is HCM in de cloud?

HCM staat voor Human Capital Management: het ‘managen’ van de medewerkers binnen jouw organisatie. Dit gaat van het werven van nieuwe medewerkers. Tot het beheren van je personeel tot (na) de uitdiensttreding. Het is dus een heel breed begrip. Laten we er daarom wat meer op inzoomen.

HCM gaat over:

 • Werving & selectie van het juiste personeel
 • Onboarding van nieuwe collega’s
 • Behouden van personeel
 • Passende beloningen
 • Personeelsplanning
 • Opleiding & training 
 • Ondersteuning & begeleiding
 • Productief & betrokken personeel
 • Werknemerstevredenheid
 • Compliance (wet & regelgeving)

Je (ervaren) medewerkers zijn de spil in je organisatie. Je moet er daarom zuinig op zijn! Met HCM in de cloud creëer je een omgeving, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. En ondersteun je ze op alle mogelijke manieren. 

Met tevreden werknemers behoud je jouw personeel langer. Bovendien helpt een goede werksfeer om nieuwe talenten aan te trekken. Bij HCM in de cloud zet je daarom jouw individuele personeelsleden centraal.
Je managet dit allemaal met de software voor HCM in de cloud. Vaak heb je hier wel meerdere systemen voor nodig. Deze systemen in de cloud integreer je wel of niet met elkaar.

Hoe zet je HCM in de cloud in?

De Human Resource afdeling (HR) speelt natuurlijk een belangrijke rol bij HCM. Maar er zijn veel meer mensen bij betrokken. Leidinggevenden binnen een organisatie bijvoorbeeld.

Binnen je organisatie heb je verschillende soorten medewerkers in dienst. Bijvoorbeeld:

 • Medewerkers in vaste dienst
 • Tijdelijke medewerkers
 • Oproepkrachten
 • Freelancers
 • Ingeleende krachten
 • Parttime en fulltime werknemers

En dan zijn er ook nog verschillen in ervaringsniveaus en functies. Met je medewerkers heb je daarom allerlei verschillende afspraken. Bijvoorbeeld over het salaris, een leaseauto, telefoon van de zaak, vakantiedagen, thuiswerken, opleidingen en werkgeversregelingen.

De behoeften en wensen van deze medewerkers verschillen van elkaar. Bovendien ontwikkelt iedereen zich in een eigen tempo. Bij HCM kijk je naar de persoonlijke situatie van je medewerkers. Een junior collega heeft bijvoorbeeld andere begeleiding nodig dan een senior. En de ene medewerker is eerder toe aan nieuwe taken dan de andere.

Met software voor HCM in de cloud optimaliseer je jouw interne processen. Dankzij dashboards heb je altijd inzicht in wat er nodig is. Bovendien zijn al je gegevens goed georganiseerd en accuraat. Daarnaast bied je jouw personeel eenvoudig waar behoefte aan is. Zo haal je het maximale uit je medewerkers.

Wat is ATS software?

ATS staat voor Applicant Tracking System: een recruitment systeem om je sollicitanten te volgen dus. Je stroomlijnt en automatiseert je gehele werving- en selectieproces ermee. Van A tot Z. Maar goede ATS software is eigenlijk nog veel meer dan dat. 

Populaire functies van ATS software zijn:

 • Tools om makkelijker de juiste kandidaten te vinden
 • Vacatures plaatsen
 • CV’s beheren en voorselecteren
 • Kandidaten benaderen
 • De volledige sollicitatieprocedure volgen
 • Eenvoudiger (online) sollicitatieafspraken plannen
 • Kandidaten beoordelen
 • Geautomatiseerd communiceren met workflows
 • HR-taken plannen
 • Werkaanbiedingen doen/ arbeidscontracten opstellen
 • Dashboards met waardevolle statistieken
 • Mobiele app voor onderweg

Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de ATS software waar je voor kiest. Met ATS software vul je een stukje van ‘HCM in de cloud’ in. Maar vaak kun je jouw mogelijkheden wel uitbreiden. Bijvoorbeeld door de ATS Software met een HRIS systeem (Human Resources Information System) te integreren. Hiermee automatiseer je namelijk allerlei andere belangrijke HR-taken, zoals de salarisadministratie en de tijdregistratie.

New call-to-action

20 Voordelen van HCM in de cloud met de ATS software van HubSpot

HubSpot is een allround CRM-systeem waar je al je interne processen mee optimaliseert. Van marketing tot sales, service, projecten en recruitment. Daarbij is het mega-gebruiksvriendelijk. En dat kan je van de meeste ATS software niet zeggen. 

Je kunt HubSpot als ATS software inzetten. Maar tegelijkertijd optimaliseer je ook je andere processen ermee. Deze processen stem je natuurlijk perfect op elkaar af. Zo creëer je namelijk 1 gestroomlijnd bedrijfsproces waar werving & selectie een onderdeel van is. 

Dit zijn 20 belangrijkste voordelen van HCM in de cloud met HubSpot:

1. Een professionele ‘Werken bij’ website zonder codes

Maak een data-gedreven 'werken bij' website, die onderdeel uitmaakt van je CRM-systeem. Plaats snel en eenvoudig nieuwe vacatures. Zelf. Zónder ingewikkelde codes. Voeg slimme formulieren, mooie landingspagina’s en uitnodigende calls-to-action (CTA’s) toe. Toon gepersonaliseerde content afgestemd op je websitebezoekers en kandidaten. En meet belangrijke website KPI’s.

2. Handige SEO-tool voor zoekmachineoptimalisatie van je vacatures

Zoeken jouw kandidaten in Google en andere zoekmachines naar vacatures? Dan vinden ze jouw vacatures sneller dankzij de SEO-tool voor zoekmachineoptimalisatie. De SEO-tool bevat talloze aanbevelingen voor een betere vindbaarheid van jouw vacaturecontent. 

Wil je nog een stapje verder gaan? Onderzoek dan met een A/B-test welke vacaturecontent het beste werkt. HubSpot gaat automatisch verder met jouw meest succesvolle websitepagina’s. 

3. Beheer je vacature posts op sociale media vanaf 1 plek

Je vacatures promoot je waarschijnlijk ook via je sociale media kanalen. Of dat nou op LinkedIn, Facebook, Instagram of Twitter is. Met de sociale media tool beheer je al deze berichten op 1 centrale plek. Op LinkedIn kun je zelfs vacatures namens je collega’s delen (als zij je daar toestemming voor geven).

4. Vind meer en betere kandidaten met de online advertentietool

Meer en betere kandidaten vinden voor je vacatures? Ook dát kan met een data-gedreven advertentietool en online rapportages. Jouw doelgroep krijgt jouw vacatures hiermee eerder onder ogen. 

Je trekt dus makkelijker de juiste sollicitanten aan. En je vindt eerder geschikt personeel. Maak je hiervoor ‘buyer persona’s’ van je kandidaten? Dan gaat het nog makkelijker!

5. Laat HubSpot je helpen met de screening van CV’s

De CRM-software helpt je met het voorselecteren en screenen van CV’s van sollicitanten. Vergelijk de profielen van sollicitanten en selecteer op competenties. Zo vind je automatisch de beste matches! Je kunt kandidaten zelfs geautomatiseerd een uitnodiging of afwijzing sturen. 

6. Manage je digitale sollicitatieproces in HubSpot

Je managet je hele digitale sollicitatieproces in HubSpot. Zo volg je de sollicitatieprocedures op de voet. Je stelt hierbij simpel automatische gepersonaliseerde e-mails in om snel te reageren. 

De CRM-software vertelt je kandidaten automatisch wat zij kunnen verwachten. In 1 oogopslag zie je hoeveel sollicitanten op een vacature gereageerd hebben. Én waar zij zich in de sollicitatie funnel bevinden. Met een digitale sollicitatieprocedure maak je jouw wervingsproces een stuk sneller.

ATS - sollicitatie pipeline 2.0

ATS - alle sollicitaties per fase - grafiek 2.0

7. Beoordeel je sollicitanten snel en makkelijk met de CRM-software

Bespaar tijd met het online beoordelen van CV’s en kandidaten. Vraag je collega’s in het systeem om een beoordeling te geven. En houd hun reacties bij op je HR-dashboard. Zo belanden geprinte en/of gemailde CV’s nooit meer onderop de stapel. Ook ontvang je snel een beoordeling na een sollicitatiegesprek met een kandidaat.

ATS - vacature software developer 2.0 verkleind

8. Plan supersnel sollicitatieafspraken met je kandidaten

Profiteer van de handige afsprakentool waarmee je eenvoudig (online) sollicitatieafspraken plant. Je kandidaten maken zelf een afspraak met de speciale afspraaklink. De tool houdt hierbij automatisch rekening met de beschikbaarheid van alle aanwezige collega’s.

9. Kaap de beste kandidaten weg voor andere werkgevers

Snel een werkaanbieding doen aan je beste kandidaten. Voorheen was dat misschien een uitdaging. Met HubSpot niet meer! Dankzij de ‘offertetool’ zet je zo een digitaal arbeidscontract in elkaar. Hier gebruik je de data van je CRM-systeem voor en herbruikbare dynamische content. Zoals handige templates en snippets. Met een toelichtende video val je nog extra op ook! Natuurlijk laat je het arbeidscontract direct digitaal ondertekenen.

10. Beheer en vind sollicitatiegegevens van (toekomstige) kandidaten

Je beheert de gegevens van je sollicitanten in je CRM-systeem. Tijdens de sollicitatieprocedure, maar ook daarna als er geen directe match was (na toestemming). Met filters vind je jouw bewaarde kandidaten snel terug in je database. Selecteer bijvoorbeeld op opleiding, werkervaring en competenties. 

Tegelijkertijd track je jouw kandidaten. Je CRM-systeem monitort bijvoorbeeld welke vacatures zij op jouw website bekijken. Als recruiter speel je hier natuurlijk handig op in. Stuur een LinkedIn-bericht over de betreffende vacature. Zet een sales sequentie in of neem telefonisch contact op.

11. Benader je sollicitanten automatisch met gepersonaliseerde berichten

Benader (automatisch) geselecteerde kandidaten uit je database met lijsten. Bijvoorbeeld voor nieuwe vacatures, nieuwsbrieven en andere gepersonaliseerde informatie. En profiteer hierbij van de voordelen van lead nurturing, lead scoring en workflows. Misschien weten de relaties uit je database nog wel iemand voor jouw nieuwe vacature?

12. Houd de financiën per vacature in de gaten

Hoe staat het eigenlijk met je vacaturebudgetten? Of je het nou uitgeeft aan online adverteren, recruitment bureaus of iets anders. Je houdt het per vacature eenvoudig bij. Door meer inzicht verlaag je de kosten ook nog eens makkelijker. 

13. Zorg voor een vloeiende onboarding van je nieuwe talenten

Met HubSpot leid je de onboarding van nieuw personeel eenvoudig in goede banen. Zend IT automatisch een bericht voor de nieuwe werkplek en toegangspas. Verstuur een (geautomatiseerde) marketing e-mail met alle praktische informatie naar je nieuwe medewerker. En breng alle collega’s op de hoogte van de komst
met je CRM-systeem.

14. Volg de prestaties van je nieuwe medewerkers

Hoe doen je nieuwe talenten het? Met behulp van dashboards en KPI’s houd je dat netjes bij. Zo volg je niet alleen de ontwikkeling van je medewerkers. Je begeleidt en ondersteunt ze ook passend. Je biedt precies wat nodig is. En brengt de kwaliteit van je medewerkers zo op een hoger niveau.

Biedt bijvoorbeeld (gepersonaliseerde) opleidingen en trainingen aan. En stem de beloning goed af met behulp. Als manager weet je precies wat je moet bespreken tijdens een beoordelingsgesprek. Uiteraard draagt dit bij aan een gezonde werksfeer en werknemerstevredenheid. Je houdt jouw nieuwe talenten zo gegarandeerd makkelijker aan boord.

15. Manage de meeste tijdrovende HR-taken met je CRM-systeem

Van een digitaal sollicitatieproces tot de urenregistratie en salarisadministratie. De meest tijdrovende en terugkerende taken manage je in je CRM-systeem. Je kunt niet al je HR-taken meteen in HubSpot kwijt. Maar koppel je aanvullende software? Bijvoorbeeld een HRIS-systeem, ERP-systeem en/of een intranet. Dan heb je die mogelijkheden wel!

In de App Marketplace van HubSpot vind je meer dan 1000 standaard koppelingen met andere software pakketten. Grote kans dat jouw favoriete HR-software daar bij zit. Is er toch maatwerk nodig? Als ervaren HubSpot partner in Nederland helpen we je daar graag mee.  

16. Werk makkelijker samen met je HR-collega’s

HubSpot registreert alle belangrijke data van je sollicitanten en werknemers. Er is meer overzicht bij het hele HR-team. Wil je wat nauwer samenwerken met je HR-collega’s? Maak dan gebruik van 1 of meerdere gedeelde mailboxen! Bijvoorbeeld 1 voor intern en 1 voor extern gebruik.

Je HR-dashboard beantwoordt de belangrijkste HR-vragen. Dit helpt jouw HR-team met het uitzetten van een goede HR-strategie. In je statistieken vind je bijvoorbeeld informatie over:

 • Hoeveel mensen lezen je vacatures? En hoeveel sollicitanten reageren er?
 • Welk percentage kandidaten accepteert de baan? Hoeveel sollicitatiegesprekken heb je (gemiddeld) nodig om 1 iemand aan te nemen? Hoeveel sollicitanten heb je hiervoor nodig?
 • Hoeveel kandidaten wijs je af? Is dit aantal hoger dan normaal? Misschien moet je de vacature tekst dan aanpassen.😏
 • Welke recruitmentkanalen zijn het meest succesvol? Waar komen de beste kandidaten vandaan? Op welke recruitmentkanalen moet je focussen?
 • Hoeveel kost het aannemen van een nieuwe werknemer? Welke HR-kosten kun je hierbij besparen?
 • Hoe lang duurt de gemiddelde sollicitatieprocedure? En hoe kun je het sollicitatietraject versnellen?
 • Waar in het sollicitatietraject verlies je de meeste sollicitanten? Wat kun je hieraan doen?

New call-to-action

17. Hoe gaat het met de medewerkerstevredenheid?

HubSpot bevat uitgebreide feedback enquêtetools, zoals NPS en CSAT. Ze zijn bedoeld om je klanttevredenheid en klantloyaliteit te meten. Deze waardevolle tools gebruik je natuurlijk ook voor je personeel.

18. Compliance: houd jouw zaakjes makkelijker op orde!

Als werkgever heb je met allerlei personele regelgeving te maken? Zoals in de financiële dienstverlening waar voor veel functies speciale diploma’s verplicht zijn. Deze medewerkers moeten verplicht permanente educatie (PE) volgen. Een eed afleggen en een Verklaring van Goed Gedrag aanleveren. 

Of misschien wil je het re-integratieproces van zieke medewerkers wel in je CRM-systeem verankeren? Een melding ontvangen als een arbeidscontract afloopt? En het afwezigheidsbeheer registreren? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Of het instellen van de werkplek meenemen tijdens de onboarding. Zo voldoe je snel aan de ARBO-wetgeving. 

Je zorgt er natuurlijk ook voor dat je de gegevens van je sollicitanten op tijd verwijdert. Of dat je jouw kandidaten om nieuwe toestemming vraagt om gegevens langer te bewaren. Met behulp van HubSpot zorg je dat jouw personeelsadministratie altijd op orde is.

19. Werk eenvoudig thuis met de mobiele app

laptop en telefoon op kantoorOok thuis of onderweg wil je bij de data kunnen. Met de veilige mobiele app van HubSpot zit dat wel snor. HubSpot voldoet aan de strengste Amerikaanse en Europese veiligheidsnormen. Je data wordt op een locatie in Europa bewaard.

20. Ontdek de Artificial Intelligence (AI) functies van HubSpot

HubSpot is een innoverend platform. Er komen steeds meer functies met AI bij. Zo schrijf je nu al supersnel recruitment blogs met de AI Content Assistent. En zet HubSpot telefoongesprekken automatisch voor je om in tekst (transcripties). 

Deze informatie gebruik je om de gesprekstechnieken van je medewerkers te verbeteren. En om de beste verkoopstrategieën te identificeren. Je deelt de belangrijkste informatie met playbooks (online handleidingen en instructies) in je teams. Dat is ook weer handig voor je onboarding traject!

Kies ook voor de ATS software van HubSpot

Dankzij HubSpot creëer je vloeiende recruitment processen. Met de ATS software geef je jouw sollicitanten en werknemers een geweldige ervaring. Natuurlijk geef je met HCM in de cloud zo ook een boost aan je werkgeversimago. Dit helpt je om nog meer goede talenten aan te trekken. 

Ben je benieuwd naar de CRM-software? Bekijk onze CRM demo video hieronder mee eens. Dan zie je gelijk hoe makkelijk de software is!

New call-to-action

Ontvang updates per email