HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Hoe je supersnel blogs maakt met HubSpots nieuwe AI Content Assistant

Hoe je supersnel blogs maakt met HubSpots nieuwe AI Content Assistant

Hoe laat je online zien, dat jij een expert ben in je vakgebied? Hoe trek je meer bezoekers naar je website toe? En hoe overtuig je mensen, dat ze bij jou moeten zijn? 

Door goede content te maken en delen. Van een gelikte website met slimme landingspagina’s, formulieren en calls-to-action (CTA). Tot de meest inspirerende blogs, waarin je jouw lezers iets leert en tot actie aanzet. Met leuke grappen, interessante weetjes, nieuwtjes en informatie.

Website content maak je en onderhoud je. Wil je hierbij echt iets uit je blogs halen? Dan is het belangrijk dat je er regelmatig eentje publiceert. Bijvoorbeeld 2 of 3 keer in de week. Zo vinden je bezoekers altijd nieuwe content op je website. 

Heb je te weinig tijd om regelmatig te bloggen? Of zou je graag meer tijd overhouden voor je andere marketing taken? Check dan de nieuwe AI Content Assistant van HubSpot. Hieronder laat ik je zien hoe je er supersnel blogs mee maakt. 

Hoe maak je supersnel blogs met de nieuwe AI Content Assistant van Hubspot?

In HubSpot start je eerst een blog, zoals je dat gewend bent. Weet je het onderwerp al? Dan voeg je gelijk de titel toe. Maar nu komt het. Waar je normaal de tekst neerzet plaats je een slash: ‘/’. Hiermee open je namelijk de nieuwe AI Content Assistant.
 
AI Content Assistant blogs 1

Er verschijnt een menu, waarin je selecteert waar je hulp bij wilt. In dit blog kies ik de optie ‘Paragraaf genereren’. Maar HubSpot ondersteunt je zo ook met nieuwe blog ideeën. De indeling van je blogs en de afsluiting van je blogs.

AI Content Assistant blogs 2
 
Je vraagt de AI Content Asssistant nu om een alinea voor je te schrijven. Uiteraard pas je die daarna zelf nog aan als je dat wilt. 

AI Content Assistant blogs 3
 
Kies nu of je de alinea wilt gebruiken of dat je jouw vraag aanpast. Voeg je de tekst toe? Dan is de eerste alinea van je nieuwe blog meteen beschikbaar. Gaaf he?! Je hoeft eigenlijk alleen maar te verzinnen waarover je wilt schrijven. En zelfs daar helpt HubSpot je nog bij.

AI Content Assistant blogs 4
 
Ik laat je nog een voorbeeld zien van een indeling voor je blog over inbound marketing. Heeft HubSpot een goede indeling voor je gemaakt? Dan schrijf je daarna de bijpassende paragrafen met de AI Content Assistant. Supermakkelijk!

AI Content Assistant blogs 5
 
AI Content Assistant blogs 6
 
Je bespaart zo dus ontzettend veel tijd met het maken van je blogs. Wedden dat het je nu wel lukt om er regelmatig 1 te plaatsen!

👉 TIP: Ontdek hier meer over de andere HubSpot Tools met Artificial Intelligence:

HubSpot Artificial Intelligence (AI).
Waarom is Artificial Intelligence (AI) zo belangrijk voor marketeers?
Het magische effect van Artificial Intelligence (AI) in jouw CRM.
7 Redenen waarom een CRM met AI jou veel tijd en kosten bespaart.
[VIDEO] HubSpot Artificial Intelligence - Hoe kan het jou helpen?

Wil je ook razendsnel blogs maken met Artificial Intelligence?

Ben je benieuwd welke content HubSpot voor jouw organisatie schrijft? Dat kan ik me voorstellen! De nieuwe AI Content Assistant is alleen nog in bèta beschikbaar bij de Marketing Hub. Dit betekent dat je het zelf moet installeren in jouw HubSpot-portaal. Houd er ook rekening mee dat de functie nog niet vlekkeloos werkt in andere talen dan het Engels.

Heb je hier vragen over of wil je wat hulp bij de installatie? Let us know! Wij helpen je graag op weg.

Nieuwe call-to-action

Ontvang updates per email