HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Val op met persoonlijke video's tijdens het verkoopproces


Een spetterende eerste indruk achterlaten. Je onderscheiden van anderen. Lekker opvallen tijdens het verkoopproces. Een persoonlijke video is daar een geweldige tool voor! Wist je dat?

Persoonlijke salesvideo's zijn ontzettend belangrijk tijdens het verkoopproces. Waarom? Ze dragen bij aan het verschil tussen wel of niet kopen! Hoe pas je persoonlijke video's het beste toe in jouw salesstrategie?

Maarten en ik geven je 3 waardevolle tips. Kijk de video of lees verder.

Opvallen met jouw persoonlijke video's tijdens het verkoopproces - 3 waardevolle tips

Inmiddels weet je het belang van video’s bij het verkoopproces. Je valt veel meer op bij jouw prospects. Bovendien laat je direct een goede indruk achter. De vraag is: hoe pas je jouw salesvideo’s succesvol toe?

Om je op weg te helpen hebben wij 3 tips voor je:

Tip 1: Maak je video’s persoonlijk

Verstuur je een e-mail met een persoonlijke salesvideo in plaats van een standaard e-mail? Dan heb je 3x zoveel kans dat jouw e-mail beantwoord wordt! Indrukwekkend verschil, he? Vooral als je je bedenkt dat je dagelijks tientallen e-mails ontvangt.

Met een persoonlijke video spring je er tussenuit. Tegelijkertijd wek je aan het begin van het aankoopproces al vertrouwen.

Maar hoe maak je een video persoonlijk? Gebruik een whiteboard, waarop je de naam van jouw prospect of lead zet. Dan weet je zeker dat je direct triggert om jouw video te bekijken. Jouw video ontvanger ziet namelijk dat de video speciaal voor hem of haar is gemaakt.

Persoonlijke Video's - Sales

Uiteraard doen wij dit ook bij SystonyMaarten is onze grootste expert in het direct en persoonlijk opvolgen van leads. Zoals je hier ziet: 👉🏼

Tip 2: Pas video toe in alle fases van het kooptraject

Video's zijn gelijk aan het begin van een kooptraject al effectief. Maar je kunt ze natuurlijk op ieder moment slim toepassen.

Stel in jouw video bijvoorbeeld een product demonstratie voor. Of licht jouw offerte persoonlijk toe. Zo zorg je ervoor dat jouw verhaal goed overkomt. Bovendien bereik je alle beslissers van het koopproces. Ook zijn persoonlijke video's handig bij Account Based Marketing (ABM) en Lead nurturing

In de video laat Maarten je zien hoe hij een offerte toelicht. De feedback die wij van onze klanten krijgen: een persoonlijke video toelichting is erg waardevol. Een belangrijke tip dus!

Tip 3: Gebruik de juiste videotools

Je denkt misschien dat het maken van een video heel veel werk is. Dat kan, maar het is zeker niet nodig! Onze tip: gebruik de juiste tools en je maakt in een handomdraai een persoonlijke video.

Waar wij veel mee werken is Vidyard. Dat is een fijne tool, die perfect met ons CRM-systeem samenwerkt. Dat is trouwens HubSpot CRM.

Met Vidyard maak je video’s. Je kunt ze personaliseren en opslaan in een bibliotheek voor hergebruik. De tool stuurt je ook nog eens een notificatie als je video wordt bekeken. Erg handig!

🎬In onze video bovenaan dit artikel laten we je zien hoe Vidyard werkt.

Beter verkopen met de HubSpot Sales Hub

Nog betere verkoopresultaten? Ga dan voor de verkooptools van de HubSpot Sales Hub. Deze aanvulling op het gratis HubSpot CRM maakt het mogelijk om je verkoopfunnel te optimaliseren. Daarnaast kan je ook video’s schieten in de HubSpot Sales Hub!

Wat is HubSpot en wat kan je er precies mee? Lees er meer over in ons HubSpot productoverzicht:

New call-to-action

Ontvang updates per email