HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

8 Voordelen van online vergaderen met de Zoom HubSpot integratie

8 voordelen van online vergaderen met de Zoom HubSpot integratie

Even snel met je collega bellen om iets te bespreken en online vergaderen of adviseren. Daar is Zoom de ideale online vergadertool voor.

Jouw Zoom-gesprekken voer je via een webcam op je computer of je telefoon. Zet je daarbij het beeld van je webcam of camera aan? Dan krijgen de andere deelnemers je meteen te zien. Dat maakt je Zoom-gesprekken wel zo persoonlijk. Neem je sessies gelijk op en kijk ze later terug. Deel je scherm met de deelnemers van de meeting. En stel tussendoor vragen met de chat.

Organiseer je regelmatig een webinar? Geef je wel eens een online training? Of werk je veel thuis en heb je dagelijks online vergaderingen? Dan is de integratie van HubSpot en Zoom heel erg handig. In dit artikel leg ik je uit wat de voordelen zijn:

Wat kun je met Zoom?
De 8 voordelen van online vergaderen met de HubSpot Zoom integratie.
Hoe kunnen wij je verder helpen?

Wat kun je met Zoom?

Zoom is veel gebruikte vergadersoftware. Je kent het daarom vast wel. Maar misschien weet je niet precies wat alle functies zijn. Ik zet ze daarom nog even voor je op een rij:

 1. Voer 1-op-1 gesprekken met je collega’s, klanten en leveranciers.
 2. Organiseer en plan online afspraken, vergaderingen, trainingen en webinars. 
 3. Deel je scherm, zodat anderen zien wat je doet. En pauzeer dit even als dat handig is. 
 4. Zet je microfoon aan of demp het geluid, zodat niemand je hoort.
 5. Deel je video's.
 6. Neem je sessies op om ze later terug te kijken en maak er automatisch transcripties van.
 7. Voeg verschillende contacten toe, die je daarna eenvoudig selecteert voor je meetings.
 8. Vergrendel je vergaderingen voor nieuwe deelnemers.
 9. Demp of verwijder (ongewenste) deelnemers tijdens je Zoom-meeting.
 10. Chat privé tijdens de Zoom-vergadering. 
 11. Plan terugkerende online vergaderingen.
 12. Beperk ongewenste achtergrondgeluiden. Bijvoorbeeld van een jengelend kind of een blaffende hond.
 13. Creëer een virtuele achtergrond. En vervang zo de rommel van je huis door koeien op de wei. Selecteer hiervoor een afbeelding of achtergrondkleur van Zoom of upload je eigen plaatje. 
 14. Leuk je Zoom-gesprek op met een filter. Camoufleer zo bijvoorbeeld de wallen onder je ogen na een slechte nachtrust. 
 15. Zie tot 49 deelnemers tegelijkertijd (standaard is 25). En pas de volgorde hiervan aan, zodat je de belangrijkste deelnemers als eerste ziet (drag & drop).

Hoe meer je betaalt hoe uitgebreider je mogelijkheden zijn. Bij de gratis Zoom software kan je vergadering bijvoorbeeld maximaal 40 minuten duren. Bij de uitgebreidste abonnementen heb je zelfs een eigen URL. Uiteraard voeg je dan jouw bedrijfslogo toe. Bovendien kun je jouw vergaderingen hierbij automatisch transcriberen (omzetten in tekst).

Je transcripties bewerk je eenvoudig als je dat wilt. Je vindt videofragmenten door op trefwoorden te zoeken. Dat is handig voor als je iets terug wilt zien. Of als je een stukje van de opname wilt delen. Met een extensie plan je jouw Zoom-vergadering in je favoriete browser. Bijvoorbeeld Chrome of Firefox. Je integreert hiervoor je Google Calendar. Daarna start of plan je jouw Zoom-meeting met 1 klik op de knop (vanuit Zoom).

De Zoom-app is beschikbaar voor desktops (Windows en macOs) en mobiele telefoons (Android en iOs). Maar op een desktop heb je wel meer mogelijkheden dan op je mobiele telefoon. Maak bijvoorbeeld een Zoom-poll op je desktop. Of deel je Zoom-meeting live op Facebook. Daarnaast kun je Zoom integreren met andere software, zoals Outlook en HubSpot

Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan een Zoom-vergadering. Wil je een online meeting organiseren? Dan heb je wel een licentie nodig. Je organiseert jouw Zoom-vergaderingen met je Zoom-account, Google, Facebook of SSO. 

De 8 voordelen van online vergaderen met de HubSpot Zoom integratie

Zoom HubSpot integratie online afspraak plannen - NL


Het integreren van
HubSpot en Zoom heeft verschillende voordelen. Dit zijn de 8 belangrijkste voordelen:

 1. Plan je Zoom-vergaderingen (handmatig of automatisch) vanuit je contactrecords en live chats. En leg je gespreksopnames netjes in HubSpot vast.

 2. Voeg Zoom aan je HubSpot-afspraaklinkjes toe. Boekt een lead of prospect nu een afspraak met jouw organisatie? Bijvoorbeeld via een meegestuurde link van een sales sequentie. Of via de online afsprakentool op je website. Dan maakt HubSpot automatisch een Zoom-meeting aan.

 3. Gebruik je een Google of Outlook Calendar voor je Zoom-afspraak? Dan registreer je jouw vergaderingen gelijk in je CRM-systeem. Plan je de vergadering met een contactpersoon in HubSpot? Dan verschijnt de vergadering gelijk op de tijdlijn van het contactpersoon record. De deelname zelf wordt hier ook op geregistreerd.

  Afspraak plannen met Zoom HubSpot Integratie en Google of Outlook agenda - NL

 4. Heb je de Zoom-vergadering opgenomen? Dan bekijk je de opname makkelijk terug via de tijdlijn van het contactpersoon record.

 5. Nodig deelnemers automatisch uit met een workflow. Bijvoorbeeld als mensen zich op je website aanmelden voor je webinar. Of op basis van de data in je CRM-systeem. Filter hiervoor bijvoorbeeld automatisch leads met een bepaalde leadstatus of life cycle stage. Uiteraard neemt HubSpot de vergaderlink gelijk op in je uitnodiging. Met workflows voorkom je ook dat deelnemers dubbele uitnodigingen ontvangen.

 6. Melden deelnemers zich aan voor jouw Zoom-webinar? Dan maakt HubSpot hier automatisch contactpersonen van. Met workflows verstuur je nu automatisch uitnodigingen, herinneringen en andere vervolg e-mails. Ideaal voor je inbound marketing strategie met lead nurturing

  👉 TIP: Stel dat je een meeting met collega’s van je eigen organisatie voert. Dan wil je niet dat HubSpot hier automatisch contacten van maakt. Je stelt het eenvoudig in. 

 7. Volg de aanwezigheid van je Zoom-deelnemers in HubSpot CRM. En bepaal het succes van je Zoom-webinars met KPI’s op doorklikbare dashboards.

 8. Maak in HubSpot lijsten van je Zoom-activiteiten aan. Bijvoorbeeld op basis van de registratiedatum voor een webinar. Welke webinars bijgewoond zijn. En hoe lang je deelnemers gebleven zijn. En segmenteer zo op basis van de behoeften van je deelnemers. Dit is handig voor allerlei marketing en sales activiteiten.

Je kunt maximaal 1 Zoom-account aan je HubSpot-portaal koppelen. Alle gebruikers hiervan profiteren van de integratie. De integratie mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de soort HubSpot licentie die je hebt. 

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Wil je ook online vergaderen met Zoom? En heb je wat hulp nodig bij je Zoom HubSpot integratie? Of ben je benieuwd naar de Zoom-mogelijkheden van de verschillende HubSpot-licentes? Als ervaren HubSpot implementatie partner helpen wij je hier graag mee. Boek hiervoor gerust vrijblijvend een afspraak in onze agenda.

Ben je juist benieuwd welke integraties er nog meer zijn? In de HubSpot Market App vind je meer dan 1.000 standaard apps. Van ERP-systemen en boekhoudsoftware tot projectmanagement tools en telefooncentrales. Er zijn vast al koppelingen voor de software waar jouw organisatie mee werkt. Misschien staat de integratie zelfs hier al bij: Populaire HubSpot integraties.

Wil je meer over HubSpot zelf te weten komen? Bekijk dan onze uitgebreide HubSpot CRM demo video hieronder. Je ziet gelijk hoe gebruiksvriendelijk en makkelijk de software is. En hoe ontzettend veel mogelijkheden er zijn. Bijvoorbeeld om je salesproces te optimaliseren en interne communicatie knelpunten op te lossen.

New call-to-action

Ontvang updates per email