HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Welke geografische software integreer je met HubSpot?

Welke geografische software integreer je met HubSpot

Wil je jouw lokale marketing- en verkoopstrategieën verbeteren? Dan is het slim om geografische software met HubSpot te integreren. Je krijgt hiermee namelijk een diepgaand geografisch inzicht in je (toekomstige) klanten en deals.
 
Met de krachtige softwarecombinatie stem je jouw marketingboodschap optimaal af. Je houdt hierbij rekening met de lokale behoeften en interesses van jouw doelgroep. Vervolgens personaliseer je jouw marketingboodschap met dynamische content. Zo verzend je supergerichte berichten en aanbiedingen naar je relaties in specifieke regio’s. Dit is fantastisch voor de lokale betrokkenheid en conversie.

Bovendien stroomlijn je jouw verkoopactiviteiten nóg meer met deze integratie. Wijs bijvoorbeeld automatisch leads op basis van hun locatie aan je verkopers toe. Je verkopers spelen hierdoor makkelijker in op lokale kansen. Bijvoorbeeld om te upsellen. Ook vind je sneller verkoopkansen en stel je de beste rijroutes samen. Wel zo efficiënt, toch? Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. Afhankelijk van de geografische software waar je mee werkt.

Welke geografische software kun je het beste met HubSpot integreren? 3 Populaire softwarepakketten zijn Geomapper, Mapsly en Map My Customers. In dit artikel bespreek ik de overeenkomsten en verschillen hiervan.

Welke geografische software integreer je met HubSpot: Geomapper, Mapsly of Map My Customers?

HubSpot helpt je om websitebezoekers aan te trekken en te converteren naar leads. En daarna om er effectief klanten van te maken en die optimaal te onderhouden. Hiervoor volgt, kwalificeert en segmenteert HubSpot jouw relaties. Op basis van hun kenmerken en gedrag. Grotendeels gebeurt dit geautomatiseerd met marketingautomatisering en verkoopautomatisering

Koppel je deze all-in-one CRM-software aan geografische software? Dan wordt de data automatisch gesynchroniseerd. Hierdoor krijg je ongelofelijk veel geografische inzichten. Je weet precies waar jouw doelgroep zich bevindt. En dit visualiseer je op kaarten. In 1 oogopslag weet je waar je commerciële kansen liggen. Jouw marketing- en verkoopactiviteiten stem je hier natuurlijk slim op af.

Er zijn verschillende geografische softwarepakketten op de markt. Geomapper, Mapsly en Map My Customers zijn 3 van de populairste geografische softwaretools. Alle 3 integreer je ze vrij eenvoudig met HubSpot. Ze bieden dezelfde basisfunctionaliteiten, maar er zijn wel wat belangrijke verschillen.

Visualiseer en analyseer je klantdata met Geomapper

GeoMapper HubSpot schetsfunctie

Met Geomapper visualiseer en analyseer je jouw klantdata op kaarten. In 1 oogsopslag zie je waar jouw leads en klanten zich bevinden. En in welke gebieden je de meeste groeikansen hebt. Het is een geweldige HubSpot-toevoeging om meer uit je klantenbestand te halen. 

Met de speciale ‘schetsfunctie’ selecteer je simpel een gebied op jouw online kaart. De lijst met alle adressen importeer je daarna in je CRM-systeem. Bijvoorbeeld om die relaties te bellen. Om de locatie van een marketing evenement te bepalen. Of om er een lokale marketingcampagne op los te laten. Bovendien maak je jouw eigen (aangepaste) kaarten met verschillende lagen en filters.

Heb je afspraken buiten de deur? Dan plan je jouw ritten ook snel met Geomapper. Op je vertrektijd ontvang je automatisch een routelink voor Google Maps. Erg makkelijk! Geomapper heeft wel wat minder functionaliteiten dan Mapsly en Map My Customers.

Ontdek hier meer over de HubSpot Geomapper Integratie.

Mapsly: beste geografische software voor vrachtwagenchauffeurs

Mapsly geo intelligentie contacten markeren en visualiseren (1)

Met Mapsly visualiseer je al je contacten, bedrijven en deals uit HubSpot CRM. De verkoopgebieden van verkopers breng je zo makkelijk in kaart. Bijvoorbeeld op basis van provincies of postcodes. Het gebied zelf in de app tekenen kan ook. Of zoek met trefwoorden naar organisaties en ‘lookalike’ bedrijven. HubSpot CRM maakt er automatisch records van. Vervolgens wijs je de verkoopkansen uit dit gebied gelijk toe. Dankzij speciale kaartfilters pas je de weergave aan zoals jij dat wilt. 

Ook optimaliseer je de routes van je buitendienstmedewerkers met Mapsly. Op basis van de afspraken in hun agenda’s. De software haalt de data rechtstreeks vanuit je CRM-systeem. Opnieuw adressen invoeren is dus niet nodig. Vervolgens volgt de software jouw medewerkers realtime. Het registreert namelijk automatisch alle aankomst- en vertrektijden van afspraken en afleverpunten.

Hierbij houdt Mapsly zelfs rekening met belangrijke parameters voor vrachtwagenchauffeurs. Zoals werk- en rusttijden, openingstijden van bedrijven en het vermijden van ongeschikte wegen. Deze geografische software is dan ook perfect voor de transportbranche. En zijn er speciale acties bij de afspraak nodig? Zoals het invullen van een dynamisch formulier. En het toevoegen van een handtekening, foto’s of een document. Dan regel je dit ook eenvoudig met Mapsly. 

Maplsy bevat leuke ‘extra’ features. Verstuur bijvoorbeeld een gepersonaliseerde routelink mee met je e-mail. En verzend automatisch een SMS om te vertellen dat je eraan komt. 

Ontdek hier meer over de HubSpot Mapsly Integratie.

Map My Customers: de geografische software met de meest uitgebreide planningsmogelijkheden

Map My Customers integratie HubSpot - zie je HubSpot records op een kaart

Map My Customers is superhandig voor het beheren van je klantrelaties. Het biedt dan ook allerlei functionaliteiten om je verkoopactiviteiten te verbeteren. Zoals:

  • Het bijhouden van klantinteracties. Je ontdekt nieuwe doelgroepen binnen je werkgebied (of daarbuiten). Je ziet welke leads de meeste kans hebben om te converteren. En waar zij zijn. Je krijgt meldingen op basis van het gedrag van je (toekomstige) klanten. En je visualiseert je verkoopactiviteiten.

  • Het plannen van bezoeken. Geomapper heeft de meest uitgebreide planningsopties voor je rijroutes. Je vindt de beste rijroutes en richt jouw routes optimaal in. Je kunt je geoptimaliseerde rijroutes zelfs delen. Dankzij de handige ‘voice-to-tekst’ functie beperk je bovendien je verslagtijd. Achteraf aantekeningen invoeren hoeft echt niet meer. 

  • Het efficiënter inrichten van je werkzaamheden. Omcirkel je klanten bijvoorbeeld op een kaart. En maak zo snel routes en lijsten om te bellen, bezoeken of e-mailen. Op je kaart zoek je snel naar leads. Op basis van je locatie, waar je naartoe gaat of waar je langs komt. Zo vul je de gaten in je agenda makkelijk op. De Smart Planner beveelt je zelfs afspraken aan.

Ontdek hier meer over de HubSpot Map My Customers Integratie.

De belangrijkste geografische software overeenkomsten en verschillen op een rij

  Geomapper Mapsly Map My Customers
Segmenteren en visualiseren van klantdata.
Gevisualiseerde deals op kaarten. X
Gevisualiseerde verkoopactiviteiten. X X
CRM-data omzetten in kaarten, routes en lijsten. 
Meldingen op basis van gedragstriggers van je relaties. X X
Snelle verslaglegging van afspraken met voice-to-text functie. X X
Automatische follow-up met workflows (met HubSpot).
Geoptimaliseerde rijroutes (met tussenstops).   X
Volgen van de buitendienst medewerkers (automatische registratie aankomst- en vertrektijden).  X
Aanbeveling van afspraken.  X X
Automatische SMS dat je eraan komt.   X X
Houdt rekening met belangrijke parameters voor de transportbranche. X X
Leads en klanten automatisch aan medewerkers toewijzen.   X X
Vanaf de ‘pins’ op je kaart doorklikken naar de records in HubSpot.
Kaart pop-up voor op je website. X X
Gepersonaliseerde routelink om te delen met (toekomstige) klanten. X X
Dynamische formulieren & documenten uploaden. X X
Uitgebreide rapportages met geografische gegevens en verkoopactiviteiten (e-mails, telefoontjes, bezoeken).   Beperktere rapportages in vergelijking met Mapsly en Map My Customers, maar meetbaar in HubSpot. Uitgebreidere rapportages dankzij de integratie met HubSpot. Uitgebreidere rapportages dankzij de integratie met HubSpot.
Integreerbaar met andere CRM-systemen. X

 

Óók geografische software integreren met HubSpot?

Ben je enthousiast over de integratie van HubSpot met geografische software? Heb je hulp nodig bij je geografische softwarekeuze? Of ben je benieuwd wat je nog meer met HubSpot kunt? Wij helpen je graag verder.

Boek gerust een vrijblijvende afspraak in onze agenda voor meer uitleg. En bekijk onze uitgebreide HubSpot CRM demo video hieronder. Hierin geven we je in ongeveer 30 minuten een rondleiding door de gebruiksvriendelijkste all-in-1 CRM-software.
 
New call-to-action

 

 

Lead management: zo ga je effectief met leads in de verkooptrechter om
Zet lead management effectief in en ga optimaal met de leads in je verkooptrechter om.

Lead management: zo ga je effectief met leads in de verkooptrechter om

26-4-24 11:22 7 min read
Effectief verkoopkansen managen met levenscyclussen & dealpijplijnen
Manage je verkoopkansen effectief met levenscyclussen & dealpijplijnen

Effectief verkoopkansen managen met levenscyclussen & dealpijplijnen

25-4-24 8:45 6 min read
Vergroot je merkbeleving met de nieuwe Content Hub van HubSpot
Je merkbeleving met de nieuwe Content Hub van HubSpot vergroten.

Vergroot je merkbeleving met de nieuwe Content Hub van HubSpot

24-4-24 11:45 6 min read

 

Ontvang updates per email