HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

HubSpot en GeoMapper: profiteer van deze krachtige combinatie!

HubSpot en GeoMapper profiteer van deze krachtige combinatie

De locaties van je klanten, prospects en leads bekijken en verdelen. Gerichte bellijsten opstellen. De regionale populariteit van producten meten. De marktgroei van je onderneming visualiseren. En makkelijk je routes plannen. 

Met de geografische software van GeoMapper kan dat. Het is dan ook een populaire integratie voor HubSpot CRM. In dit blog leg ik je uit waarom je GeoMapper en HubSpot integreert. En wat je met deze integratie kunt.

Waarom integreer je GeoMapper met HubSpot?

HubSpot GeoMapper integratie overzicht

Of het nou fysiek of online is. Je koopt eerder wat als een verkoper je begrijpt en met je meedenkt. En met oplossingen komt waar je echt wat aan hebt. 

Clara’s auto heeft het begeven. Ze gaat bij verschillende dealers langs om een nieuwe bolide te zoeken. Haar wensen zijn: een degelijke stationwagen met airco. Liefst zo jong mogelijk en met weinig kilometers op de teller. Haar budget bedraagt € 18.000,-. De verkoper van de 1e dealer vindt ze buitengewoon irritant. Hij probeert Clara namelijk een spiksplinternieuwe maar veel te kleine auto aan te smeren.

In dit voorbeeld slaat de verkoper de plank compleet mis. Gelukkig vindt Clara bij een andere dealer een verkoper, die het wél snapt. Met deze dealer gaat ze algauw in zee.

Online is dit contact wel anders dan in een winkel of bij een dealer. Is er nog geen ‘echt’ contact geweest? Dan moet je de wensen, behoeften en uitdagingen interpreteren op basis van data. En daarom is het onwijs belangrijk om een goed (visueel) inzicht in je doelgroep te hebben.

GeoMapper HubSpot klanten prospects leadsMet GeoMapper voeg je (gevisualiseerde) locatie informatie aan je data in HubSpot toe.

Deze locatie informatie helpt je marketeers en verkopers om verkoopkansen te vinden. Om meer uit het klantenbestand te halen. En om productiever te werken. 

Niet alleen voor verkopers en marketeers is de geografische informatie handig. Wat denk je bijvoorbeeld van de zorgsector? Met geografische informatie verwijzen artsen hun cliënten makkelijker door naar de juiste behandellocaties. Verzekeraars brengen de meest risicovolle gebieden voor hun verzekeringen visueel in kaart. En werk je met huis-aan-huis folders? Dan bepaal je makkelijker waar het zin heeft om ze te laten bezorgen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Wat kun je met de GeoMapper HubSpot integratie?


Zijn HubSpot en GeoMapper geïntegreerd? Dan visualiseer je de data uit HubSpot CRM op kaarten. In HubSpot, dus zónder dat je jouw CRM-systeem verlaat. De softwaresystemen praten namelijk naadloos met elkaar.

Op deze kaarten maak je inzichtelijk waar jouw relaties zich bevinden. Met lijsten zoom je alleen in op de contacten die je wilt zien. Bijvoorbeeld de prospects in een bepaald gebied. Of de prospects die in de laatste fase van het aankooptraject zitten. Of uitsluitend op de laatste leads, die je verworven hebt. En klanten waar al een tijdje geen contact meer mee is geweest.

Hiervoor hoef je alleen maar op kenmerken en eigenschappen in HubSpot te filteren. De resultaten verschijnen vervolgens automatisch op je GeoMapper-kaart. 

GeoMapper HubSpot relaties visualiseren
Dankzij de ‘schetsfunctie’ selecteer je ook rechtstreeks een gebied op jouw online kaarten. De lijsten die je zo met GeoMapper maakt importeer je eenvoudig in HubSpot CRM. Bijvoorbeeld om meer uit je zakenreis te halen. Voor een speciale belronde. Voor een lokale marketingcampagne. Of om de locatie voor een nieuw marketing evenement te bepalen. 
 GeoMapper HubSpot schetsfunctie
Je ziet dus precies waar jouw klanten, prospects en leads zich bevinden. Verkopers en marketeers stemmen hun verkoopactiviteiten hierop af.

Bovendien plannen verkopers hun ritten sneller en efficiënter in GeoMapper. Is het tijd om te vertrekken? Dan ontvangen zij automatisch een routelink om in de Google Maps-app te openen. Supermakkelijk!

GeoMapper HubSpot route in Google Maps
Vanuit de contacten en bedrijven in HubSpot CRM krijg je toegang tot GeoMapper. En daar heb je géén aparte login voor nodig.

GeoMapper HubSpot toegang in HubSpot👉 TIP: Heeft jouw organisatie behoefte aan uitgebreidere routeringsfuncties? Kies dan andere geografische software, zoals Map My Customers of Mapsly.


HubSpot en Geomapper groeien met jouw organisatie mee

Zoals je waarschijnlijk weet is HubSpot CRM gratis. Je breidt het uit met de betaalde functies, die je nodig hebt. Het grote voordeel hiervan is dat je alleen betaalt voor wat je afneemt. Groeit jouw organisatie? Dan neem je gewoon meer betaalde functies af. HubSpot blijft zo dus altijd bij jouw organisatie passen.

GeoMapper heeft een soortgelijk verdienmodel. Tot 100 contacten is het gratis. Wil je meer relaties visualiseren? Dan heb je een betaald abonnement nodig. Per maand of per jaar betaal je een bedrag voor het aantal contacten. Door deze constructie test je makkelijk uit of de tool is wat jouw organisatie zoekt. En als startend of klein bedrijf kun je goedkoop starten. Maar je moet GeoMapper wel eerst aan jouw HubSpot-platform koppelen. 

👉 Let op: GeoMapper werkt alleen met HubSpot CRM. Vind je dan geen fijn idee? Kies dan voor andere geografische software. 

Heb je een wat grotere organisatie of heeft je organisatie flinke groeiplannen? Dan zijn de functies van GeoMapper misschien te eenvoudig. De tool mist namelijk wat handige functies, die andere geografische softwarepakketten wel hebben. 

Denk bijvoorbeeld aan het volgen van je verkopers. De software registreert niet automatisch hun aankomst- en vertrektijden. Ook heb je minder inzicht in hun verkoopactiviteiten (telefoontjes, e-mails, bezoeken, etc.). Bovendien zie je jouw deals niet terug op de kaarten van GeoMapper. Daarnaast zijn de routeringsfuncties redelijk beperkt. 

Meer weten over de integratie van HubSpot CRM en Geomapper?

Wil je meer informatie over HubSpot CRM? In combinatie met de geografische software mogelijkheden van GeoMapper? Dan helpen we je daar graag mee. Boek gerust online een vrijblijvende kennismakingsafspraak in onze agenda. Of bekijk hieronder onze HubSpot CRM demo video voor een algemene indruk van de CRM-software. 

New call-to-action

Ontvang updates per email