HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

9 Redenen om HubSpot CRM met Mapsly te integreren

9 Redenen om HubSpot CRM met Mapsly te integreren

Een routeplanner die op jouw voertuig en werkschema is afgestemd. Aanbiedingen op basis van de winkels, die je net bezocht hebt. De snelste route om met je fiets bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt te komen. ‘Pins’ op Google Maps van kindvriendelijke campings in Zuid-Frankrijk (terwijl je daar net naar zoekt).

Via je smartphone verzamelen organisaties je locatiegegevens (nadat je daar toestemming voor hebt gegeven). Vervolgens spelen zij daar slim op in. Om de beste route te berekenen. Om passende aanbiedingen te doen. Om je de weg naar een winkel te wijzen. En nog heel veel meer! Het gebeurt voortdurend en meestal heb je het niet eens in de gaten.

Ook jouw organisatie kan geografische data slim inzetten. Bijvoorbeeld door Mapsly met HubSpot CRM te integreren. In dit artikel vertel ik je wat geo intelligentie precies is. En over de voordelen van de integratie. 

Wat is geo intelligentie? 

Geo intelligentie is het slim inzetten van geografische gegevens. Je noemt het ook wel geo intelligence, geo coding en locatie intelligentie. Hoe je het ook noemt: het komt allemaal op hetzelfde neer. Je vindt en koppelt adressen en dit maak je visueel. 

Bedrijven gebruiken dit bijvoorbeeld om:

 • Nieuwe leads en klanten aan te trekken (geo marketing).
 • Producten te upsellen aan klanten.
 • Nieuwe doelgroepen te ontdekken. 
 • Klanten een goede ervaring te geven (denk aan nieuwe producten en gerichte aanbiedingen).
 • Efficiënter te werken en tijd te besparen.
Weet je dat er zelfs bedrijven zijn, die hiermee een bedrijfslocatie selecteren? Met geo intelligentie zie je namelijk snel waar je concurrenten zitten. Ook zie je nauwkeurig hoeveel inwoners er in een gebied wonen. En of jouw doelgroep daar tussen zit. 

Bedrijven delen je locatie gegevens alleen als je daar toestemming voor geeft. Met satellieten berekenen GPS-systemen vervolgens een route. Zo gebeurt dit bijvoorbeeld bij Google Maps, TomTom en Mapsly.

Wat is Mapsly en waarom integreer je het met HubSpot CRM?


Mapsly is 1 van de populairste geo intelligentie systemen in de markt. Integreer je de software met HubSpot CRM? Dan wordt de data van beide systemen automatisch gesynchroniseerd. Mapsly haalt locatiegegevens uit je all-in-one CRM-systeem en visualiseert deze gegevens op een kaart. Vervolgens geeft het de locatiedata en bijbehorende gegevens aan HubSpot CRM terug.

De HubSpot Mapsly koppeling biedt nogal wat voordelen. Dit zijn de 9 belangrijkste redenen voor de integratie:

1. Visualiseer je CRM-data

Mapsly geo intelligentie contacten markeren en visualiseren (1)

Visualiseer alle contacten, bedrijven en deals uit HubSpot CRM op een kaart. En markeer ze met kleuren. Je ziet in 1 oogopslag waar jouw doelgroep zich bevindt. Of het nou om de leads voor je marketing campagnes gaat. Je gewonnen en verloren deals. Of de adressen, die je (vandaag) wilt bezoeken. Met speciale kaartfilters bekijk je de locatiegegevens en routes zoals jij dat wilt.

👉 TIP: Verstuur automatisch follow-up e-mails aan de hand van een locatie. Bijvoorbeeld na de deelname aan een webinar of de ontmoeting op een beurs. Met de workflows van HubSpot is dat namelijk een fluitje van een cent.

2. Nieuwe leads en klanten automatisch toewijzen

Mapsly geo intelligentie werkgebieden verkopers en accountmanagers

Met de HubSpot Maplsy integratie breng je eenvoudig de verkoopgebieden van je accountmanagers in kaart. Bijvoorbeeld op basis van provincies of postcodes. Of je tekent het gebied gewoon zelf in je app. Dat kan ook. Vervolgens wijs je jouw nieuwe leads en klanten geautomatiseerd aan je verkopers toe. 

3. Geoptimaliseerde rijroutes van verkopers en chauffeurs

Mapsly voorbeelden op mobiele telefoon

Wat denk je van geoptimaliseerde rijroutes met meerdere tussenstops? Bijvoorbeeld op basis van je eigen agenda! Adressen opnieuw invoeren is niet nodig: Mapsy haalt alle gegevens direct uit HubSpot CRM. Binnen no time heb je jouw dagroute in beeld.

De software berekent de afstanden automatisch. Of je nou te voet, per fiets, met de auto of een vrachtwagen bent. Op het vertrektijdstip, dat je zelf invoert. Mapsly houdt hierbij automatisch rekening met het historische en actuele verkeer. 

Regel het voor 1 Mapsly gebruiker of een compleet team. Je kunt tot maar liefst 1.000 stoppunten toevoegen. De software helpt je zo om de beste routes te kiezen en de rijtijden te verkorten. 

Mapsly routes plannen

Mapsly is dan ook een geweldige tool voor de transport branche. Met de geoptimaliseerde routes rijden je chauffeurs gegarandeerd de efficiëntste weg. De software houdt hierbij rekening met alle belangrijke parameters voor vrachtwagenchauffeurs. Zoals:

 • De duur van afspraken.
 • De openingstijden van bedrijven. 
 • Het vermijden van ongeschikte wegen voor vrachtwagens.
 • De werk- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs.
 • Het formaat van vrachtwagens.
 • De soort afspraak: een serviceafspraak, een korte of complexe aflevering of iets anders.

👉 TIP: Heb je meer planningsmogelijkheden voor je routes nodig? Dan kun je HubSpot CRM misschien beter aan Map My Customers koppelen.

4. Mapsly gebruikers volgen

Je volgt je Mapsly gebruikers live. De software houdt zelfs automatisch de aankomst- en vertrektijden bij in je CRM-systeem. Waardevolle informatie voor op jouw dashboards met online rapportages!

5. Organisaties en leads vinden

Mapsly geo intelligentie doelgroep selectie

Met trefwoorden zoek je naar organisaties en ‘lookalike’ bedrijven (op afstand). De resultaten voeg je eenvoudig als ‘leads’ aan je CRM-systeem toe. HubSpot CRM maakt er automatisch records van. Vervolgens wijs je ze geautomatiseerd toe aan je medewerkers. 

6. Dynamische formulieren, handtekeningen en foto’s toevoegen

Moet er bij de afspraak een dynamisch formulier ingevuld worden? Natuurlijk voeg je dat gelijk toe. HubSpot laat alleen de velden zien waarvan dat nodig is. Met een opvallende button ziet je Mapsly gebruiker het formulier niet over het hoofd. 

Ook registreer je eenvoudig handtekeningen. Is het uploaden van documenten simpel. En kun je foto’s maken en gelijk in HubSpot opslaan. Dat is bijvoorbeeld handig als je een schade opneemt.

7. Één centraal systeem

Mapsly geo intelligentie link naar de routeplanner map maken (1)

Je gebruikt Mapsly rechtstreeks vanuit HubSpot. Apart inloggen is niet nodig. Met één centraal systeem maak je jouw werkzaamheden zo lekker efficiënt.   

Schoon adressen automatisch op en houd de data van je CRM-systeem up-to-date. Mapsly corrigeert automatisch de fouten van je adressen in HubSpot CRM. En vult gegevens aan, zoals postcodes, provincies en GPS-coördinaten. 

Combineer de data van meerdere gegevensbronnen. Maak pop-ups van kaarten voor op je website. Met live gegevens! Deel gepersonaliseerde routes met een link in je e-mails. Of stuur automatisch een SMS, dat je eraan komt. 

En hoe gaaf is dat? Je klant komt naar jou toe en je stuurt de route vast toe. Van locatie tot locatie. Met live informatie. Dit past helemaal bij de inbound strategie van HubSpot.

8. Dashboards met online rapportages

HubSpot CRM bevat uitgebreide rapportagemogelijkheden. Hierop laat je alle belangrijke data samenkomen. Van de beste regio’s voor je online advertenties. Tot de gemiddelde duur van kennismakingsafspraken van verkopers. En de uiteindelijke verkoopresultaten bij deze relaties. Je kunt er helemaal mee losgaan!

9. Je gegevens zijn superveilig!

Uiteraard zijn al je gegevens knettergoed beveiligd. Mapsly heeft alle data versleuteld. Dit is zelfs getest door een extern beveiligingsbedrijf en gecertificeerd met OWASP ASVS. Ook je data in HubSpot is superveilig. HubSpot voldoet namelijk aan alle vereiste Amerikaanse en Europese beveiligingsregels. Hier lees je daar meer over: Hoe veilig is HubSpot?

HubSpot integreren met de geografische gegevens van Mapsly 

Zijn je medewerkers regelmatig op pad? Of wil je geo marketingcampagnes inzetten? Dan is de integratie van Mapsly en HubSpot ontzettend handig.

Ben je benieuwd wat je nog meer met HubSpot CRM kunt? Bekijk hieronder dan onze HubSpot CRM demo video maar eens. Gelijk een online afspraak maken mag natuurlijk ook. Dan geven we je een product demonstratie, die we op jouw organisatie afstemmen. Uiteraard is dat vrijblijvend en beantwoorden we gelijk je vragen.

New call-to-action

Ontvang updates per email