HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Dit is het beste CRM-systeem voor B2B


Richt jouw organisatie zich voornamelijk op B2B? Vergemakkelijk je werkzaamheden dan met het juiste CRM-systeem!

Waar moet je bij de keuze van een CRM-systeem voor B2B op letten? Hoe kom je erachter welk CRM-systeem het beste bij jouw B2B-organisatie past? Het kiezen van een geschikt CRM-systeem is namelijk best lastig. 🤔 Maarten en ik hebben wat tips om je bij je keuze te helpen. Bekijk bovenstaande video of lees verder!

Het aanbod aan CRM-systemen en implementatiepartners is groot. Veel Business to Business organisaties zien door de bomen het bos niet meer. Het is een probleem, dat wij vaak horen. Hoe maak je dan de juiste keuzes? Om je bij je CRM-keuze te helpen hebben wij nuttige video’s en tools voor je ontwikkeld.

Met onze CRM-checklist bijvoorbeeld breng je eenvoudig jouw CRM-behoeften in kaart. En wat vind je van ons CRM-handboek? Selecteer het beste CRM-systeem voor jouw B2B-organisatie met al onze tips & tricks daarin. Om je op weg te helpen geef ik je hieronder alvast wat tips: 

B2B TIP 1: Kies voor een CRM-systeem dat al jouw systemen samenbrengt

Loop je tegen het gebruik van verschillende systemen aan? Zoals je website, Outlook, Social Media, boekhouding en facturatieprogramma. Bij ons leidde dat in het verleden tot veel frustratie. Het kostte ook veel tijd om klantgegevens op te zoeken of vast te leggen.😵

Het werkt natuurlijk veel efficiënter als je alle data op één centrale plaats beheert. Kies daarom voor een CRM-systeem, dat al jouw belangrijke systemen samenbrengt. Met API's koppel je deze systemen meestal snel en eenvoudig aan je CRM-systeem.

TIP: Met ons CRM-Handboek doorloop je alle stappen, waarmee je een passende CRM-keuze maakt. 

New call-to-action

B2B TIP 2: Kies een CRM-systeem waarmee je nieuwe klanten van A tot Z ontzorgt

Is het contract met je B2B-klant getekend? Hoe ga je dan verder? De meeste CRM-systemen stoppen op dit moment. Is dat wel wenselijk? Want er is natuurlijk nog veel meer werk te verzetten!

Kies voor een systeem dat een goede samenwerking met verschillende afdelingen mogelijk maakt. Selecteer daarom op functies als:

  • Projectmanagement
  • Tijdregistratie
  • Contractbeheer
  • Facturatie

Dit soort functies helpen je om nieuwe klanten èn medewerkers te ontzorgen. We hebben trouwens een artikel geschreven over klantgericht ondernemen. Daarin vertellen we je hoe je jouw organisatiedoelstellingen met je CRM-systeem behaalt.

TIP: Met een goede CRM-strategie haal je het maximale uit jouw organisatie. Bereid je project daarom goed voor, voordat je een nieuw CRM-systeem kiest!

B2B TIP 3: Kies voor een CRM-systeem met de juiste marketingtools

Naast CRM-tools bevatten sommige CRM-systemen ook speciale B2B marketingtools. Voor B2B organisaties is het tegenwoordig superbelangrijk om online goed vindbaar te zijn. Zorg daarom dat je de juiste tools hebt om leads binnen te halen.

Ben je op zoek naar tools voor de allerbeste resultaten? Ga dan voor een CRM-systeem, dat met een marketingautomatisering platform geïntegreerd is. Waardevolle content komt zo op het perfecte moment en op de juiste manier bij jouw doelgroep. ✔

TIP: Inbound marketing is dé marketingmethode van dit moment. Hiermee overstijg je jouw traditionele marketingstrategieën.

Genereer kwalitatieve leads met dit eBook

Welk CRM is het beste voor B2B-organisaties?

Als CRM-implementatie partner hebben wij talloze CRM-projecten succesvol afgerond. Tot het najaar van 2021 implementeerden wij maar liefst 4(!) verschillende CRM-systemen op maat. Maar onze klanten kozen vrijwel allemaal HubSpot CRM. Wij focussen ons daarom nu op dat CRM-platform.

Wij vinden HubSpot CRM het beste CRM-systeem voor B2B-bedrijven. HubSpot is een flexibel en krachtig platform. Het bevat oneindig veel B2B-functies. De basis is gratis. Heb je behoefte aan meer B2B-functies? Breid het dan uit met de betaalde marketing-, sales- en servicetools, die je nodig hebt. Het CRM-systeem groeit fantastisch mee met jouw B2B-organisatie!

TIP: HubSpot is het allerbeste CRM-systeem voor B2B-organisaties vinden wij. Ontdek waarom wij dat vinden in dit artikel: Waarom HubSpot CRM volgens ons een gouden medaille verdient.

Ben je benieuwd naar de belangrijkste onderdelen van de HubSpot-software? In de video bovenaan dit artikel laat Maarten ze je in het kort zien. Hoe leer je jouw klanten goed kennen door je systemen met elkaar te koppelen? Daar ligt de focus op in deze video.

✋🏼Ho wacht.... voordat je vertrekt... Is je interesse gewekt en wil je meer over HubSpot weten? Dan hebben we ook nog een uitgebreide HubSpot CRM demo video voor jou beschikbaar. In ruim 30 minuten neem ik je mee langs de belangrijkste functies en mogelijkheden. Heb je na het zien van onze video's vragen? Dan sta ik natuurlijk voor je klaar om ze te beantwoorden.

New call-to-action

 

Ontvang updates per email