HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

[VIDEO] Het beste CRM-systeem voor MKB-bedrijven

Ondernemers kunnen met één tool teams productiever laten werken en tegelijkertijd goed overzicht houden op welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke doelstellingen zijn behaald. Die tool is een CRM-systeem. In bovenstaande video vertellen wij je meer over wat het beste CRM-systeem voor een MKB-bedrijf is.

Wat is de CRM-behoefte van jouw organisatie?

De eisen, wensen en behoeften voor een CRM-systeem verschillen erg per organisatie, daarom is het kiezen voor een CRM-systeem geen eenvoudige opgave.

Om op een rij te zetten wat de eisen, wensen en behoeften van jouw organisatie zijn, is het belangrijk om met alle afdelingen in gesprek te gaan. Om je te helpen hebben wij de gratis CRM Checklist, waarmee je eenvoudig de CRM-behoeften in kaart brengt.

New Call-to-Action

In bovenstaande video gaan vertellen wij over het beste CRM-systeem voor kleine bedrijven. Uit onze ruime ervaring weten wij waar deze organisaties behoefte aan hebben, op basis hiervan hebben wij de vier beste CRM-oplossingen in de markt geselecteerd. Met Maximizer CRM, HubSpot CRM, Microsoft Dynamics 365 of Teamleader zit je als MKB-bedrijf altijd goed.

Gebruikersvriendelijkheid belangrijkste factor voor een goed CRM-systeem

Naast de eisen, wensen en behoeften van jouw organisatie, zijn er een aantal factoren waar een goed CRM-systeem aan moet voldoen.

De belangrijkste factor is gebruikersvriendelijkheid. Een goed CRM-systeem verhoogt alleen de productiviteit van teams, als het op een juiste manier wordt ingezet. Iedereen moet er informatie in bijhouden, daarom is het belangrijk dat alle medewerkers –van heel technisch tot minder technisch- er goed mee kunnen werken. Wanneer de gebruikersvriendelijkheid niet goed is, zal het systeem minder worden gebruikt en wordt deze niet (voldoende) up-to-date gehouden. Met HubSpot trainingen en workshops worden medewerkers uiteraard wegwijs gemaakt in het systeem en ligt er een goede basis, maar gebruikersvriendelijkheid zorgt ervoor dat het systeem ook daadwerkelijk structureel wordt gebruikt in de organisatie.

Gelukkig weten veel ontwikkelaars van CRM ook wat het belang van gebruikersvriendelijkheid is en wordt hier volop op ingezet. Daarnaast wordt het werken met CRM-systemen steeds prettiger en eenvoudiger gemaakt door de toevoeging van allerlei handige functies, zoals bijvoorbeeld de Teamleader-functie om met één klik een LinkedIn-gebruiker toe te voegen als record in het CRM-systeem.

 

Werken met andere systemen en schaalbaarheid

Ook het werken met andere systemen en schaalbaarheid zijn belangrijke factoren van een goed CRM-systeem. Deze komen ook direct de gebruikersvriendelijkheid ten goede.

In iedere organisatie worden meerdere systemen gebruikt, zoals bijvoorbeeld Office 365 of G-suite. Maar ook worden er vaak financiële boekhoudpakketten of marketingprogramma’s gebruikt. Een goed CRM-systeem beschikt over koppelingen met deze systemen, zodat je gemakkelijk gegevens kan uitwisselen. Onze vier geselecteerde CRM-systemen bieden een breed aanbod aan koppelingen, van koppelingen met ERP-systemen tot met telefooncentrales.

Een andere belangrijke factor is de schaalbaarheid. Kan jouw gekozen CRM-systeem groei van de organisatie aan, op korte en ook op lange(re) termijn? Denk bij schaalbaarheid niet alleen aan het aantal gebruikers, maar ook qua functionaliteiten en het aantal koppelingen.

Voorbeeld: Je organisatie groeit en er wordt een klantenservice gevormd, dan is het fijn om met een ticketsysteem te kunnen werken. Op die manier kan je de stroom aan vragen van klanten aan, is er altijd overzicht en worden de tickets op een efficiënte manier in behandeling genomen. Niet alle CRM-systemen beschikken over een module voor klantenservice, waardoor je hier dan een ander systeem voor moet gebruiken.

Een ander voorbeeld van schaalbaarheid is het inzetten van marketingautomatisering, ook wel marketing automation genoemd. Met marketingautomatisering worden websitebezoekers omgezet naar leads en uiteindelijk zelfs naar sales qualified leads. Een mooie uitbreiding van een CRM-systeem, die zorgt voor relevante informatie over leads én zorgt dat deze voor de verkoopafdeling interessant zijn om op te volgen. In onze video ‘Wat is Marketing Automation en hoe helpt het jou verder?‘ geven wij meer uitleg over marketingautomatisering.

 

Welk CRM-systeem is het beste voor mijn organisatie?

Met ruim 17 jaar ervaring weten wij aan welke functionaliteiten MKB-bedrijven behoefte hebben, op basis hiervan hebben wij de vier beste CRM-systemen in de markt geselecteerd. Vul onze CRM Checklist in om te ontdekken welk systeem het beste bij jouw organisatie past. Of ben je er al uit? Neem dan vrijblijvend contact op met Martijn of Maarten, boek een afspraak in onze agenda en we voorzien je graag van gericht advies!

Maak vandaag nog een afspraak

Ontvang updates per email