HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Bouw je eigen data-gedreven bedrijfswebsite met het CMS van HubSpot

Bouw je eigen data-gedreven bedrijfswebsite met het CMS van HubSpot
7:48

Bouw je eigen data-gedreven bedrijfswebsite met het CMS van HubSpot

Denk je dat het moeilijk is om zelf een professionele data-gedreven bedrijfswebsite te bouwen? Met alle toeters en bellen eraan? Dan heb je het mis. Het gebruiksvriendelijke CMS-systeem van HubSpot is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld.

Het werkt zo. Je kiest een kant-en-klaar websitethema uit. Daarna versleep je de verschillende elementen naar de juiste plek op je websitepagina’s toe. En zo bouw je jouw eigen bedrijfswebsite helemaal zelf op. Zónder dat je ook maar iets van coderen hoeft te weten. Met aangepaste modules zorg je tenslotte voor een optimale gebruikerservaring.

Hieronder komen de belangrijkste tools van het CMS-systeem van HubSpot aan bod.

Bouw je bedrijfswebsite met een makkelijke drag&drop editor 

Voeg met het CMS-systeem van HubSpot modules aan je bedrijfswebsite toeIedere professionele organisatie heeft een bedrijfswebsite nodig. Veel bedrijven besteden de ontwikkeling uit aan een ontwikkelaar. Maar met de juiste tools kun je ook zelf makkelijk een succesvolle merkwebsite bouwen en beheren.

Bouw een mobielvriendelijke bedrijfswebsite met het CMS van HubSpotMobielvriendelijk, dus geschikt voor allerlei soorten apparaten. Dankzij de handige drag&drop editor van HubSpot (slepen en neerzetten) zie je het resultaat gelijk.  

Kies uit honderden thema’s voor je nieuwe bedrijfswebsite

Themas voor je bedrijfswebsite in HubSpot
Voor het websiteontwerp kun je een websitedeveloper inschakelen. Maar waarom zou je dat doen als je geen complexe bedrijfswebsite nodig hebt? Je kunt namelijk uit veel kant-en-klare aanpasbare en responsive websitethema’s kiezen. Met allerlei ingebouwde paginasjablonen, aangepaste modules (blokken met websitecontent), stijlinstellingen en meer. Onze bedrijfswebsite is ook met een websitethema van HubSpot gebouwd.

Stijlopties in je website thema van HubSpot
👉 TIP: Heb je de beschikking over websitedevelopers? Dan kunnen zij natuurlijk wel allerlei back-end wijzigingen doorvoeren.

Koppel je bedrijfswebsite aan een aangepast domein

Koppel je een aangepast domein (zoals de URL www.systony.nl) aan je bedrijfswebsite? Dan zorg je voor een professionele en betrouwbare uitstraling. HubSpot verzorgt de hosting van je bedrijfswebsite. De koppeling van je domein is inbegrepen. 

Voor iedere bedrijfswebsite die je online deelt heb je een webhost nodig. Je bedrijfswebsite wordt bij deze webhost opgeslagen. Met een bedrijfswebsite in HubSpot hoef je dit dus niet meer apart te regelen. Dat is bijvoorbeeld wel het geval als je een bedrijfswebsite in Wordpress maakt.

Maak teksten en afbeeldingen met AI-aangedreven contenttools 

Maak content met je AI-aangedreven contenttool in HubSpot

Dankzij de geïntegreerde AI-aangedreven contenttools maak je razendsnel content. Een populaire AI-tool in HubSpot is bijvoorbeeld de blogtool. Waarom? Omdat je met (veel) relevante content je positie in de zoekmachines verstevigt. En zo meer potentiële klanten naar je bedrijfswebsite toetrekt. Zonder dat je hier extra middelen voor nodig hebt. 

Voeg je gepersonaliseerde CTA’s en leadformulieren aan je blogs toe? Dan converteer je jouw websitebezoekers makkelijker naar leads. De AI-contenttools zijn dan ook superhandig voor je leadgeneratie. Je publiceert je blogs meteen of plant ze vooruit. Net wat jij wilt. 

De AI-blogtool gebruik je als ideeën-tool. Je kunt er stukjes tekst mee schrijven, herschrijven, uitbreiden en verkorten. Het is zelfs mogelijk om er volledige SEO-proof blogs mee te genereren. Compleet met afbeeldingen, meta-beschrijvingen en meer. Wil je jouw blog naar wens opmaken? De blogtool werkt hetzelfde als je websitebouwer. Je hoeft de elementen alleen maar te verslepen en neer te zetten. 

👉 TIP: Koppel je blogs aan je marketingcampagnes in HubSpot.

Nieuwe call-to-action

Profiteer van een AI-aangedreven SEO-tool boordevol tips voor zoekmachine optimalisatie

Het is belangrijk dat je doelgroep je website tijdens het online zoeken makkelijk vindt. Anders heb je niets aan een berg content. Een geïntegreerde SEO-tool geeft je daarom allerlei aanbevelingen voor on-page zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast helpt de SEO-tool van HubSpot je om je topic clusters te organiseren. Dit is ontzettend belangrijk voor je SEO!

Zorg voor een optimale beveiliging van je data-gedreven bedrijfswebsite

HubSpot beveiliging bij je bedrijfswebsite

De gegevens die je met je website genereert moeten natuurlijk veilig zijn. Daarom zorgt Hubspot dat je kostbare data goed beveiligd is. Bijvoorbeeld met SSL (Secure Socket Layer) en WAF (Firewall For Webapplicaties). Een beveiligingsteam van HubSpot monitort je website bovendien 24/7 om bedreigingen te detecteren.  

Beveiliging van je bedrijfswebsite in HubSpotVeel CMS-systemen maken gebruik van verschillende plug-ins, extensies en apps. Bijvoorbeeld van Hotjar en Google Search Console. Dat geldt ook voor de websitesoftware van HubSpot. Maar HubSpot controleert alle beschikbare koppelingen op veiligheid en betrouwbaarheid. En zorgt ervoor dat deze integraties continu up-to-date zijn.

👉 TIP: Lees hier meer over hoe veilig HubSpot is. 

Maak je bedrijfswebsite data-gedreven met HubSpot Smart CRM

Dankzij de koppeling met HubSpot Smart CRM voeg je eenvoudig dynamische content toe. Zodat je jouw websitebezoekers superrelevante content voorschotelt. Afgestemd op hun persoonlijke behoeften en interesses. Aangestuurd door de data die in je klantenplatform is opgeslagen.

Denk bijvoorbeeld aan je:

  • Evenementen
  • Product catalogus
  • Klantcases
  • Branche specifieke content

Iedere dynamische pagina heeft een unieke SEO-vriendelijke URL. Met pagina specifieke analyses volg je de afzonderlijke prestaties dan ook nauwkeurig.

👉 TIP: Denk wel goed na over welke dynamische content je inzet. Hoe dynamischer je jouw website maakt hoe groter de kans op fouten is. 

Manage de toegang van je bedrijfswebsite met gebruikersrechten

Met HubSpot heb je controle over wie toegang heeft tot je gegevens. En wie wijzigingen kan aanbrengen. Daarnaast kun je een toestemmingsworkflow aan je processen toevoegen. Hiermee regel je bijvoorbeeld de toestemming voor de publicatie van nieuwe content.

Profiteer van de andere tools van het klantenplatform van HubSpot

Combineer je bedrijfswebsite met andere functies van het klantenplatform van HubSpot

Je bedrijfswebsite is superbelangrijk voor de ervaring van je (toekomstige) klanten. Met het CMS-systeem van HubSpot heb je alle tools voor een optimale website inrichting. 

Combineer je de mogelijkheden van het CMS-systeem met de andere tools van HubSpot? Dan beschik je over een fantastische mix om je organisatie te laten groeien. Van slimme dynamische formulieren tot een live chatfunctie, e-mail automation, vergadertools en nog zoveel meer!

Statistiek page views bedrijfswebsite HubSpot CMSOp je dashboards met standaard en custom rapportages houd je alle websiteresultaten netjes bij. Zodat je de juiste data-gestuurde beslissingen neemt om meer websiteverkeer te genereren. En om je websitebezoekers vervolgens naar betalende klanten om te zetten. 

Starten met het CMS-systeem van HubSpot 

Het CMS-systeem is een onderdeel van de Content Hub van HubSpot. Een compleet klantenplatform waarmee je:

  • Jouw bedrijfswebsite bouwt.
  • Marketingcampagnes lanceert.
  • Contacten, leads en prospects vastlegt, beheert en opvolgt.
  • Klantenservice verleent. 
  • Je resultaten meet en de ROI van je inspanningen in kaart brengt.

Heb je naast je bedrijfswebsite een webshop? Dan kun je E-commerce software integreren. Zo is er bijvoorbeeld een Shopify integratie, die naadloos met HubSpot communiceert. Binnenkort kun je ook de Commerce Hub van HubSpot voor betalingen gebruiken. Op dit moment is dat alleen nog in Amerika mogelijk. 

In deze artikelen vind je informatie over andere populaire tools van de Content Hub:
Content Remix van HubSpot: slim en snel je content hergebruiken met AI.

Wil je het CMS-systeem en andere tools van de Content Hub zien? Of meer informatie over het complete klantenplatform van HubSpot hebben? Boek hieronder dan een vrijblijvende afspraak in mijn agenda.

Ontvang updates per email