HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Wat kost HubSpot? - 2023

HubSpot Kosten anno 2022

HubSpot is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je het perfect kunt afstemmen op jouw organisatie. De kosten zijn afhankelijk van de verschillende opties en uitbreidingsmogelijkheden waar je voor kiest. Ze kunnen daardoor sterk uiteenlopen. 

HubSpot is een uitgebreid platform met zes krachtige tools:

De tools zijn los van elkaar te gebruiken. Maar ze zijn echt onoverwinnelijk als je ze met elkaar combineert.

Dit blog maakt snel duidelijk welke kosten er aan HubSpot verbonden zijn. Daarnaast helpt het je bij de keuze van het beste pakket voor jouw organisatie.

Gratis HubSpot CRM

Het CRM-systeem van HubSpot kost je helemaal niks. Met het gratis HubSpot CRM haal je een allround CRM-systeem in huis. Je legt er ongelimiteerd contactpersonen, bedrijven, deals en servicetickets in vast. Het is zelfs mogelijk om per maand 2000 in HTML opgemaakte nieuwsbrieven te versturen!

Registreer gemakkelijk al je contactmomenten, zoals telefoongesprekken, e-mails (via de gratis Office 365 of Gmail koppeling) en notities. Zo bouw je langzaam maar zeker je relaties met bijhorende relevante informatie op.

Uiteraard is het mogelijk om de basisfuncties van HubSpot CRM uit te breiden. De bovengenoemde Hubs bevatten tal van handige tools. Voor veel van deze functies moet je wel betalen. Maar het CRM-systeem is en blijft gratis.

Klik hier voor de gratis HubSpot CRM demovideo

De basiskosten van HubSpot

kosten hubspot 2023

Gratis Hubs
De basiskosten voor vier Hubs van HubSpot beginnen met €0,-. Dit geldt voor de HubSpot Sales Hub, HubSpot Marketing Hub, HubSpot Service Hub en de HubSpot Operations Hub. 

Je mag de software namelijk voor onbepaalde tijd gratis testen van HubSpot. De basisfuncties zijn dus nu al beschikbaar voor je. Dit is ideaal om de software te verkennen. Er is wel een grote kans, dat je behoefte hebt aan meer tools. Breid het platform dan gewoon uit als jij eraan toe bent!

HubSpot CRM is zowel geschikt voor kleine startende ondernemingen als grote multinationals. Door de modulaire en flexibele opzet groeit het perfect met je organisatie mee.

Kosten HubSpot Starter
De starterlicenties van HubSpot beginnen bij de meeste Hubs bij €20,- per maand. Alleen de starterlicentie van de CMS Hub kost €25,- per maand. Bij de Sales en Service Hub moeten er minimaal twee gebruikers zijn. De kosten per gebruiker zijn daar dus slechts €10,- per maand.

Bij de HubSpot Marketing Hub Starter zijn de eerste 1.000 marketingcontactpersonen inbegrepen. Heb je behoefte aan extra marketingcontactpersonen? Dan moet je bijbetalen. Voor iedere extra 1.000 contactpersonen betaal je een extra bedrag per maand. Naast de standaardtarieven dus. Het maandelijkse tarief neemt bij deze Hub af als je meer contacten hebt. Dat is bij de andere licenties niet het geval. Bedrijvenrecords zijn wel onbeperkt.

Kosten HubSpot Professional
Ben je overtuigd van de HubSpot-software? Ga dan een stapje verder. Maak kennis met de licenties voor professionals! De starterslicenties geven een goede basis voor ondernemers die met HubSpot starten. Wil je meer uit de software halen? Dan is er een upgrade nodig.

De volgende kosten voor HubSpot Professional zijn van toepassing:

 • HubSpot Sales Hub vanaf €490,- per maand (5 gebruikers inbegrepen).
 • HubSpot Service Hub vanaf €490,- per maand (5 gebruikers inbegrepen). 
 • HubSpot Marketing Hub vanaf €880,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot CMS Hub vanaf €400,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot Operations Hub vanaf €790,- per maand. 

Kosten HubSpot Enterprise
Zijn er binnen jouw organisatie grote marketing, sales en/of klantenservice teams? Het echte werk begint dan met de Enterprise licenties van HubSpot.

De volgende kosten voor HubSpot Enterprise zijn van toepassing:

 • HubSpot Sales Hub vanaf €1.180,- per maand (10 gebruikers inbegrepen).
 • HubSpot Service Hub vanaf €1.180,- per maand (10 gebruikers inbegrepen).
 • HubSpot Marketing Hub vanaf €3.300,- per maand voor je hele marketingteam. 
 • HubSpot CMS Hub vanaf €1.180,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot Operations Hub vanaf €1960, per maand.

Jaarbetaling HubSpot
Neem je als bedrijf een HubSpot starters- of professionallicentie af? Kies je daarbij voor een jaarbetaling? Dan ontvang je 10% korting op het totale bedrag.

Opties per licentie en tool
Ben je benieuwd naar alle beschikbare opties per prijslicentie? Wij hebben ze voor je op een rij gezet (onderverdeeld in de verschillende Hubs):

Kosten HubSpot CRM Suite

Wil je alle HubSpot Tools afnemen? Dan biedt HubSpot de CRM Suite. Dat is een totaalpakket met de gewenste licenties van alle Hubs voor een voordelige prijs. Onderstaande prijzen zijn op basis van jaarlijkse vooruitbetaling.

Starter bundel: (5 Hubs) Krijg 71% korting op de CRM Suite Starter
€30,- in plaats van €105,- per maand 

Professional bundel: (5 Hubs) Krijg 48% korting op de CRM Suite Professional→→
€1.580,- in plaats van €3.050,- per maand

Enterprise bundel: (5 Hubs) krijg 45% korting op de  CRM Suite Enterprise
€4.783,- in plaats van €8.800,- per maand

Al met al een geweldige aanbieding! Vooral als je twijfelt om alle HubSpot Hubs aan te schaffen of niet.

👉 TIP: In ons HubSpot Productoverzicht vind je alle mogelijkheden van de verschillende Hubs. Download het hier

Conclusie

Voor elke organisatie verschillen de uiteindelijke tarieven. Er spelen veel factoren mee die de uiteindelijke kostprijs van HubSpot bepalen. Belangrijk zijn de volgende zaken:

 • Wat zijn de belangrijke doelen binnen jouw organisatie?
 • Kies voor een HubSpot licentie die bij deze doelen past.
 • Laat je eens vrijblijvend adviseren over welke opties voor jouw organisatie het beste zijn.

👉 TIP: Lees ons blog 'Met een goede CRM-strategie haal je het maximale uit jouw organisatie'. 

Meer details over de prijsopbouw van HubSpot?

Dankzij het prijsmodel is HubSpot schaalbaar voor de toekomst. Het kan best lastig zijn om de prijsopbouw 100% te snappen. Wij helpen je uiteraard graag met de HubSpot prijzen. Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs Floris, Maarten of Martijn. En groei verder met HubSpot! 

New call-to-action

 

Ontvang updates per email