HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Wat kost HubSpot? - 2021

wat kost hubspot en de verschillende hubs/ ontdek het in dit blog

De kosten van HubSpot kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van de verschillende opties en uitbreidingsmogelijkheden die ervoor zorgen dat HubSpot past bij jouw organisatie.

HubSpot is een uitgebreid platform met zes krachtige tools:

Deze tools zijn los van elkaar te gebruiken, maar zijn onoverwinnelijk als je deze met elkaar combineert.

Dit blog maakt snel duidelijk welke kosten er aan HubSpot verbonden zijn en helpt je bij de keuze van het beste prijspakket voor jouw organisatie.

Gratis HubSpot CRM

Het CRM-systeem van HubSpot kost je helemaal niks. Met het gratis HubSpot CRM haal je een alomvattend CRM-systeem in huis waarmee je ongelimiteerd contactpersonen, bedrijven, deals en supporttickets kunt vastleggen. Je kunt zelf per maand 2000 HTML opgemaakte nieuwsbrieven versturen!

Tevens kun je al je contactmomenten zoals telefoongesprekken, e-mails (via de gratis Office 365 of Gmail koppeling) en notities gemakkelijk registreren. Op deze manier bouw je langzaam maar zeker je relaties op met bijhorende relevante informatie.

Uiteraard is het mogelijk om de basisfuncties van HubSpot CRM uit te breiden met de bovengenoemde Hubs. Van deze Hubs zijn er wel betaalde versies, maar het CRM-systeem is en blijft gratis.

Klik hier voor de gratis HubSpot CRM demovideo

De basiskosten van HubSpot

Kosten Hubspot 2021

Gratis Hubs
De basiskosten van HubSpot beginnen voor vier Hubs met €0,-. Dit geldt voor de HubSpot Sales Hub, HubSpot Marketing Hub, HubSpot Service Hub en de HubSpot Operations Hub. 

HubSpot geeft je namelijk de mogelijkheid om de software gratis te testen voor onbepaalde tijd, waarmee de basisfuncties beschikbaar zijn. Het is vanzelfsprekend dat deze basisfuncties waarschijnlijk niet toereikend zijn om voldoening te halen uit het platform, maar is een ideaal hulpmiddel om de software te verkennen.

HubSpot CRM is echter wel een gratis platform dat uitgebreid genoeg is voor bedrijven die nog niet eerder met HubSpot hebben gewerkt.

Kosten HubSpot Starter
De starterlicenties van HubSpot begint voor elke Hub bij €46,- per maand.  Voor de Sales en Service Hub moeten minimaal twee gebruikers hier gebruik van maken. De CMS Hub heeft geen starter licentie, deze start vanaf de professional licentie.

Bij de HubSpot Marketing Hub moet er bijbetaald worden voor extra marketingcontactpersonen. De eerste 1.000 zijn inbegrepen bij de Marketing Hub Starter, maar voor elke additionele 1.000 contactpersonen betaal je een extra bedrag per maand naast de standaardtarieven. Anders dan bij de andere licenties neemt dit maandelijkse tarief af wanneer je meer contacten hebt. Bedrijven records zijn overigens onbeperkt.

Kosten HubSpot Professional
Overtuigd van de HubSpot-software? Ga dan een stapje verder en maak kennis met de licenties voor professionals. De starterslicenties geven een goede basis voor ondernemers die net starten met het gebruik van HubSpot. Wil je meer halen uit de software dan is er een upgrade nodig.

De volgende kosten voor HubSpot professional zijn van toepassing:

 • HubSpot Sales Hub vanaf €460,- per maand, 5 gebruikers inbegrepen.
 • HubSpot Service Hub vanaf €368,- per maand, 5 gebruikers inbegrepen. 
 • HubSpot Marketing Hub vanaf €823,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot CMS Hub vanaf €280,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot Operations Hub vanaf €736,- per maand. 

Kosten HubSpot Enterprise
Zijn er binnen jouw organisatie grote teams die werken op marketing, sales en/of klantenservice? Het echte werk begint dan met de Enterprise licenties van HubSpot.

De volgende kosten voor HubSpot Enterprise zijn van toepassing:

 • HubSpot Sales en Service Hub vanaf €1.104,- per maand, 10 gebruikers inbegrepen.
 • HubSpot Marketing Hub vanaf €2.944,- per maand voor je hele marketingteam. 
 • HubSpot CMS Hub vanaf €830,- per maand voor je hele marketingteam.
 • HubSpot Operations Hub gaat maar tot Professional. 

Jaarbetaling HubSpot
Wanneer je als bedrijf kiest voor een jaarbetaling bij afname van een HubSpot starters- of professionallicentie ontvang je 10% korting op het totaal bedrag.

Opties per licentie en tool
Om een beeld te krijgen van alle beschikbare opties per prijslicentie hebben wij deze voor je op een rij gezet, onderverdeeld in de verschillende Hubs:

Kosten HubSpot CRM Suite

Om klanten die alle HubSpot tools willen afnemen tegemoet te komen biedt HubSpot de CRM Suite: een totaalpakket met alle Hubs met gewenste licenties voor een voordelige prijs.

Starter bundel: (4 Hubs) Krijg 62,5% korting op de Starter CRM Suite - €69,- in plaats van €184,- per maand 
Professional bundel: (5 Hubs) Krijg 38% korting op de Professional CRM Suite - €1.643,- in plaats van €2.667,- per maand
Enterprise bundel: (5 Hubs) krijg 38% korting op de Enterprise CRM Suite - €3.681,- in plaats van €5.982,- per maand

Al met al een geweldige aanbieding wanneer je twijfelt om alle HubSpot Hubs aan te schaffen of niet.

Conclusie

Voor elke organisatie verschillen de uiteindelijke tarieven omdat er veel factoren meespelen die de uiteindelijke kostprijs van HubSpot bepalen. Belangrijk zijn de volgende zaken:

 • Wat zijn de belangrijke doelen binnen jouw organisatie?
 • Kies voor een HubSpot licentie die bij deze doelen past;
 • Laat je eens vrijblijvend adviseren over welke opties het beste zijn voor jouw organisatie.

Meer details over de prijsopbouw van HubSpot?

Het prijsmodel maakt HubSpot schaalbaar voor de toekomst. Echter, ervaring leert ook dat de uitgebreide mogelijkheden het niet gemakkelijk maakt om de prijsopbouw 100% te snappen. Wij helpen je hier uiteraard graag mee. Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en groei verder met HubSpot. 

New call-to-action

 

 

Ontvang updates per email