HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Ken je de nieuwe OpenAI Content Assistant van HubSpot al?

Ken je de nieuwe OpenAI Content Assistant van HubSpot al

Binnen enkele seconden een nieuw blog schrijven? Of de CTA’s (calls-to-action) en teksten van je websitepagina's in elkaar zetten? En sneller verkoop- en marketing e-mails opstellen en reageren op klantvragen? Dankzij ChatGPT en Artificial Intelligence (AI) is dat tegenwoordig een fluitje van een cent. 

Binnen no time bedenkt en schrijft de tool de tekst voor je. Ben je het niet helemaal eens met het resultaat? Dan pas je jouw opdracht gewoon een beetje aan. Net zolang totdat je wel tevreden bent. Of je puzzelt rechtstreeks wat in de content. Dat kan natuurlijk ook. Heb je het nog niet uitgeprobeerd? Doe het! Je zult versteld staan van het resultaat.

In april vertelden we je over de introductie van de nieuwe OpenAI Content Assistant van HubSpot. Inmiddels is er alweer veel aan veranderd. 

Wat is de OpenAI Content Assistant van HubSpot?

OpenAi Content Assistant HubSpot - ideeen genereren-1

Je hebt veel content nodig om zichtbaar in de zoekmachines te zijn. Om naamsbekendheid op te bouwen en te laten zien dat je een expert bent. En uiteraard ook om (meer) leads aan te trekken en te converteren. 

Is het juist een uitdaging om veel content te schrijven? Dan gaat de nieuwe Content Assistant je heel erg helpen. Heb je wel genoeg tijd om content te schrijven, maar weinig inspiratie? Of wil je jouw bestaande content uitbreiden, samenvatten of wijzigen? Dan is de OpenAI tool ook superhandig. 

De gratis OpenAI Content Assistant van HubSpot is een door AI aangedreven ‘copywriter’. Hiermee genereer je binnen een handomdraai nieuwe content. Bijvoorbeeld blogs, websiteteksten, CTA’s, e-mails, sociale media posts en kennisbankartikelen. Je hoeft eigenlijk alleen maar een onderwerp te verzinnen. En daarna zie je vanzelf waar de OpenAI tool mee komt. Zelf zet je nog even de puntjes op de i en klaar is kees. Makkelijk toch?!

Vraag bijvoorbeeld:

  • Stel een korte verkoop e-mail op voor prospects over de verkooptools van HubSpot.
  • Maak een lijst met ideeën voor blogonderwerpen voor bedrijven die zonnepanelen verkopen.
  • Beschrijf in een alinea de voordelen van een warmtepomp.

Je kunt de OpenAI-tool zelfs vertellen hoe lang de content moet zijn. Welke tone-of-voice je wilt gebruiken. En welk leesniveau je wilt toepassen. Bijvoorbeeld B1: het taalniveau dat bijna iedereen begrijpt. De Content Assistant met kunstmatige intelligentie (KI) werkt bovendien naadloos samen met de marketing- , verkoop- en servicetools van HubSpot. Waar wacht je dus nog op?!

👉 TIP: In dit blog lees je hoe het werkt: Hoe je supersnel blogs maakt met HubSpots nieuwe AI Content Assistant.

OpenAi Content Assistant HubSpot - content genereren

OpenAi Content Assistant HubSpot - header genereren

Welke functies zijn nieuw bij de OpenAI Content Assistant van HubSpot?

Goed nieuws! De OpenAI-tool is nu beschikbaar voor alle HubSpot-gebruikers (public beta) met een Marketing Hub, CMS Hub, Sales Hub en Service Hub licentie. Eindelijk kan iedereen er dus helemaal mee losgaan. Zónder extra kosten. Bovendien heeft HubSpot er een heleboel gave functies aan toegevoegd. In de toekomst kunnen er trouwens wel betaalde functies bijkomen.

1. Marketing e-mails opstellen

Met een prompt genereer je binnen enkele seconde nieuwe marketing e-mails.
 
Je opdracht ziet er bijvoorbeeld zo uit: ‘Schrijf een korte marketing e-mail over printers met 10% korting op de printers van Canon.”

OpenAi Content Assistant HubSpot - marketing e-mail opstellen.png

2. CTA's maken

Binnen no time maak je CTA’s en pas je ze aan als je dat nodig vindt.

Dit is bijvoorbeeld je opdracht: ‘Schrijf een verleidelijke CTA voor een webinar over HubSpot’.

OpenAi Content Assistant HubSpot - CTA maken.png

3. Sociale media posts schrijven

Genereer je nieuwe sociale media berichten binnen een handomdraai.

Dit vraag je bijvoorbeeld: ‘Schrijf een leuke post voor LinkedIn over AI met hashtags en emoji’s'. 😀

OpenAi Content Assistant HubSpot - sociale media post maken.png

4. Goed vindbaar in de zoekmachines zijn

De OpenAI-tool genereert zelfs SEO-titels en metabeschrijvingen voor je. Zo positioneer je jouw blogs, landingspagina’s en andere webpagina’s supersnel. 

OpenAi Content Assistant HubSpot - SEO.png

5. Verkoop-e-mails opstellen in iOS

Maak je gebruik van de HubSpot iOS-app? Dan stel je jouw verkoop-e-mails daar razendsnel mee samen. 

OpenAi Content Assistant HubSpot - verkoop e-mails opstellen

6. Service e-mails schrijven

Schrijf en verander je service e-mails voor klanten rechtstreeks vanuit je Conversation Inbox. Zo bespaar je hartstikke veel tijd.

OpenAi Content Assistant HubSpot - service e-mails schrijven

❗️Let op: de inhoudsassistent heeft een aan/uit-knop. Bedrijven kunnen dus kiezen of ze hun HubSpot-gebruikers toegang geven of niet.

👉 TIP: Wil je meer weten over ChatSpot en Artificial Intelligence? Je vindt het op onze speciale AI-pagina.

Meer weten over de OpenAI Content Assistant van HubSpot?

Wil je meer weten over de OpenAI Content Assistant? Of ben je benieuwd wat je nog meer met HubSpot kunt? Neem een kijkje tussen onze blogs. Bekijk onze video’s. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Of download het complete productoverzicht met alle functies van HubSpot hieronder.

New call-to-action

Ontvang updates per email