HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Maak je eigen podcasts met Hubspot Audio AI

Maak je eigen podcasts met Hubspot Audio AI
5:19

Maak je eigen podcasts met Hubspot Audio AI

Podcasts
maken met Audio AI. Het lijkt wel magie, maar dat is het niet. Met je AI gegenereerde audio content:

 • Podcasts met HubSpot Audio AI maken-minVergroot je de betrokkenheid van je doelgroep.
 • Bedenk je boeiende en op je doelgroep afgestemde verhalen.
 • Breng je supersnel boodschappen over.
 • Vergroot je jouw merkloyaliteit.

Het is een nieuwe manier om snel en gepersonaliseerd contact te leggen met je publiek. Waardoor je jouw boodschap nog effectiever overbrengt. Laten we er eens wat dieper induiken. Wat is Audio AI precies? En hoe past HubSpot het bij de podcast-tool in de Content Hub toe?

Wat is Audio AI?

Audio AI is een AI-tool, waarmee je audio content creëert, wijzigt en verbetert. Deze audio content klinkt alsof echte mensen het verhaal vertellen. Bijvoorbeeld bij een podcast of een audioboek.

De technologie begrijpt wat je zegt en kan hierop reageren. Met veel Audio AI-tools is er daarom een gesprek mogelijk. Het creëert dan interactieve ervaringen. 

Podcasts maken met Audio AI in HubSpot 

Podcasts in HubSpot

Door AI te gebruiken zet je razendsnel een podcast in elkaar. Schrijf bijvoorbeeld eerst een script met de AI Contentmaker van HubSpot. En maak er daarna met Audio AI een podcast van. 

Een podcastaflevering maken met de podcasttool van de Content Hub van hubSpot-minEen podcast in HubSpot aanmaken is supersimpel. Hiervoor volg je de volgende stapjes:

 • Verzin een unieke titel voor je podcast.
 • Voeg een aanlokkelijke beschrijving toe.
 • Selecteer een host voor de podcast (inclusief naam, biografie en afbeelding).
 • Voer het e-mailadres van de podcasteigenaar in. Podcast platforms (Spotify bijvoorbeeld) gebruiken het e-mailadres om je podcast te verifiëren. 
 • Upload een afbeelding voor je podcastminiatuur of maak er 1 met AI. 
 • Selecteer maximaal 2 categorieën voor je podcast.
 • Maak je podcast aan.

Nu is het tijd om afleveringen aan je podcast toe te voegen. In HubSpot zijn er 2 manieren om ze te maken:

 1. Audiobestanden uploaden.
 2. Met AI audiocontent maken.

Selecteer een AI-stem voor je podcast in Hubspot-minMaak je met HubSpot AI audiocontent voor je podcast? Dan selecteer je de AI-stem die je ervoor wilt gebruiken. Je kunt uit 6 verschillende stemmen kiezen (die nog wel een beetje Amerikaans klinken😊).

Daarna voeg je de tekst voor je podcast toe. Bijvoorbeeld een blog dat je net geschreven hebt. Of een script dat je speciaal voor je podcast gemaakt hebt (met AI). En luister je naar hoe het klinkt. 

Details van je podcast in HubSpot-min
👉 TIP: Vraag ChatSpot om een podcast van je blog-tekst te maken. Of gebruik de Content Remix van de Content Hub hiervoor!
 
Ben je er tevreden over? Dan bewaar je de audio opname en voeg je wat details over de podcastaflevering toe. Zoals een titel, notities, afbeelding en beschrijving. Uiteraard kun je ook deze afbeelding met AI maken.

Nu is het tijd om je podcast te delen. Bijvoorbeeld op je eigen website en op Spotify (hiervoor kopieer je de RSS-feed).

Nieuwe call-to-action

4 Voordelen van podcasts maken met HubSpot Audio AI 

Met behulp van AI podcasts maken heeft verschillende voordelen. Dit zijn de 4 belangrijkste:

1. Hoge productiviteit

Een hoge productiviteit bij het maken van podcasts met Audio AI in HubSpotEen podcast creëren kost normaal gesproken hartstikke veel tijd. Door een AI Contentmaker en Audio AI te gebruiken versnel je dit proces enorm. Natuurlijk zet je zelf nog even puntjes op de i. Maar het voorwerk geef je uit handen.

Staat er een foutje in de tekst? Of wil je een gedeelte van een tekst vervangen of verbeteren? Dan is dat met een paar klikken geregeld. De audio opname opnieuw inspreken en opnemen is niet meer nodig! Ook heb je geen last meer van irritante achtergrondgeluiden.

👉 TIP: Met Brand Voice zorg je voor een consistente schrijfstijl, die bij jouw organisatie past. Gebruik het voor je podcast-scripts.

2. Snelle publicatie 

Publiceer snel en makkelijk podcasts met Audio AI in HubSpot-min

Wil je snel een reeks podcasts publiceren? Bijvoorbeeld over een actueel onderwerp. Dan lukt je dat ook. Je hoeft alleen maar een script te uploaden, dat je met een AI-stem laat voorlezen. Het is binnen no time geregeld! Waar je ook bent. Zelfs als je keelpijn hebt of je niet lekker voelt. 

3. Eenvoudig corrigeren

corrigeren van audio met aiJe kunt dus snel een groot aantal podcast afleveringen maken en publiceren met AI. Zodat je jouw luisteraars met nieuwe en actuele content blijft boeien. Wil je gauw iets aanpassen? Bijvoorbeeld omdat er nieuwe ontwikkelingen zijn? Dan regel je dat met een paar klikken.

👉 TIP: Analyseer de voorkeuren en trends van je luisteraars. En spring hier met je nieuwe podcastafleveringen slim op in. Zodat je de betrokkenheid van je luisteraars en je merkloyaliteit vergroot. Met een tool zoals Descript kan dit zelfs realtime. 

4. Minder communicatieve barrières

Minder communicatieve barrières-May-21-2024-05-56-42-6890-PMAI verbetert de toegankelijkheid van je content. Waarom? Stel je voor dat je niet goed kunt spreken. Dan neemt Audio AI het van je over. Of dat je visuele of leesproblemen hebt. Dan neemt Audio AI je leesbelemmeringen weg. 

Daarnaast kan AI (realtime) transcriberen en ondertitelen. Dat is handig voor mensen die slecht horen. Voor mensen die liever lezen dan luisteren. En mensen die een andere taal spreken. Kortom: je helpt bepaalde mensen enorm met Artificial Intelligence.

Wil je hier meer over weten? Boek dan vrijblijvend een afspraak in mijn agenda. Dan laat ik je zien hoe je met HubSpot Audio AI podcasts maakt. En dan vertel ik je gelijk welke andere gave tools er in HubSpot zitten. 

Ontvang updates per email