HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Het beste CRM-systeem voor grote sales teams


Je zoekt een geschikt CRM-systeem. Het moet aan de wensen en behoeften van een
groot sales team voldoen.

Gaat het om een organisatie met een verkoopteam van 5 of meer personen? Dan zijn er meestal specifieke functies nodig. 

Waar moet een CRM-systeem voor een groot sales team dan aan voldoen? In bovenstaande video geven we je 3 tips. Ook laten we je zien welk CRM-systeem het beste hierbij past. ✅

Ben je klaar voor het echte werk? Ontdek nu hoe jij het ideale CRM-systeem voor jouw verkoopteam vindt. Bekijk de video of lees verder.

Zoektocht naar het juiste CRM-systeem

Weet je al waar jouw toekomstige CRM-systeem aan moet voldoen? De benodigde functies verschillen namelijk per afdeling. En natuurlijk ook per organisatie.

Voor salesteams van 5 of meer personen hebben we 3 belangrijke tips. Hiermee kies je het CRM-systeem, dat het beste bij jouw organisatie past.

Tip 1 – Krachtige functies en makkelijk in gebruik

Er zijn talloze CRM-systemen op de markt beschikbaar. Maar ze zijn lang niet allemaal geliefd. Het grootste probleem? Ze zijn niet gebruiksvriendelijk.

Wie wil er nou complexe CRM-software? Ik niet kan ik je vertellen. Een CRM-systeem hoeft ook niet lastig in gebruik te zijn! Alleen blijft het idee dat CRM-software lastig is maar bestaan. En dat een makkelijk gebruiksvriendelijk CRM-systeem niet voor grote sales teams geschikt is. Dat is zonde, want er zijn echt fantastische gebruiksvriendelijke mogelijkheden!

Gelukkig wordt gebruiksvriendelijkheid steeds belangrijker bij CRM-software. Ga bijvoorbeeld voor een CRM-systeem met een verkoop-draaiboek functie. Zo geef je jouw verkopers een strijdplan, scripts en richtlijnen. Daarmee is het veel makkelijker om het maximale uit leads te halen! 

Tip 2 – Kies een CRM-systeem waarin je zelf objecten kunt definiëren

In elk CRM-systeem heb je objecten, zoals bedrijven, contacten, verkoopkansen en servicetickets. Hieraan koppel je eenvoudig notities, e-mails en taken. Deze objecten gebruik je ook voor workflows, rapportages en personalisatietokens in marketingcampagnes.

Kies voor een CRM-systeem, waarbij je ook zelf objecten kunt toevoegen. Zoals bestellingen, lidmaatschappen, abonnementen en afgenomen producten. Zo krijg je een totaalbeeld van al deze informatie. Custom Objects is een belangrijke functie voor grote verkoopteams. In de bovenstaande video laat Martijn zien hoe je Custom Objects binnen HubSpot gebruikt.

Tip 3 – Ga voor een CRM-systeem waar je snel winnende offertes mee maakt

Winnende offertes, daar ga je natuurlijk voor als sales team.🏆

Je offerte is het visitekaartje van jouw onderneming en van jezelf. Het is veel meer dan een prijsopgave. Onze tip: zorg dat je onderscheidend bent in deze fase van het verkooptraject. Verras je potentiële klanten, maar niet met een schokkende prijs.😉

Hoe onderscheid je je van jouw concurrenten? Dat kan óók met een CRM-systeem, wist je dat? Er zijn namelijk systemen die je voorzien van herbruikbare:

  • Tekstblokken
  • Templates
  • Product tabellen
Zo is het een stuk makkelijker om een uitgebreide en winnende offerte mee te sturen! En natuurlijk is jouw offerte netjes opgemaakt in je eigen huisstijl.


Het beste CRM-systeem voor grote sales teams

Nu het antwoord op de vraag: wat is het beste CRM-systeem voor grote sales teams?

Hiervoor kijken we naar een CRM-systeem dat alle bovengenoemde functies in huis heeft. Èn waarin kracht en gebruiksgemak samenkomen. Dat is de HubSpot Sales Hub Enterprise.

HubSpot Sales Enterprise is een uitbreiding van het gratis HubSpot CRM. In onze ogen is dit de norm voor nieuwe zakelijke CRM-software. In onze video laten we de HubSpot Sales Hub al even kort zien. Wil je er meer over weten? Bekijk dan onze volledige demo video over de HubSpot Sales Hub.

Kosten HubSpot Sales Hub

Verborgen kosten kunnen een probleem zijn bij sommige softwaresystemen. HubSpot doet hier niet aan mee. De Sales Hub Enterprise biedt transparante prijzen, waarmee je snel inzicht in de totale kostprijs hebt. Uiteraard willen wij je er meer uitleg over geven.

Verkoopmanagers kunnen een onbeperkt aantal teamleden gratis toegang geven tot het CRM-systeem. Willen zij gebruik maken van de functies van de Sales Hub Enterprise? Dan betaal je daar maandelijks een extra vast bedrag voor. 

Alle functies en mogelijkheden van HubSpot op een rij

Ik kan me voorstellen dat je enthousiast bent over de innovatieve software van HubSpot! Wil je even rustig nalezen wat de software precies biedt? En welke functies er allemaal beschikbaar zijn?

Download ons HubSpot Productoverzicht en leer het systeem écht kennen.

New call-to-action

👉🏼Meer informatie over HubSpot? Daar hebben wij bij Systony een hoop van. Misschien is dit ook interessant voor jou:

Ontvang updates per email