HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Nieuw! Gratis website bouwen met HubSpot CMS Hub Free

Gratis website bouwen met HubSpot

Je eigen onderneming starten met gratis tools om te groeien! Geintje zeker? Zeker niet!

HubSpot is al beroemd vanwege het gratis CRM-systeem. Een fantastische tool om jouw relaties goed te beheren! Gebruikers zijn er gek op. Het is zo klantvriendelijk opgezet. Het is professioneel en het helpt organisaties echt om te groeien.

Met het nieuwe gratis HubSpot CMS Hub Free zet je jouw eigen website zo in elkaar. Ideaal voor starters en kleine ondernemingen. Ook de beoordeling van de HubSpot CMS Hub is trouwens supergoed. Gebruikers hebben HubSpot CMS namelijk uitgeroepen tot wereldwijde CMS-leider! Bekijk gerust de recensies en het rapport van G2.

Dus… waar wacht je nog op? Eindelijk is er een professioneel en gratis CRM-systeem met gratis websitetools. Jouw website die je in HubSpot CMS Hub Free bouwt blijft gratis. Voor altijd. Gaaf he? Wij zijn er dolenthousiast over!

In dit blog leg ik je uit wat je gratis mogelijkheden zijn. Heb je wat meer website eisen? Dan breid je jouw CMS gewoon uit met de betaalde functies, die je nodig hebt. Zo groeit jouw website perfect mee met jouw organisatie.

Jouw gratis website mogelijkheden met HubSpot CMS Hub Free

De gratis functies die je krijgt zijn bedoeld voor een mooie basiswebsite. Maar wel eentje die er gelikt en professioneel uitziet.

De tools zijn in dezelfde stijl als die van het CRM-systeem. Gebruiksvriendelijk en supermakkelijk te begrijpen dus! Je hebt geen webdesigner nodig voor ingewikkelde codering. Je kunt het helemaal zelf met de simpele Drag & Drop Page Editor (slepen en neerzetten).

Bovendien is de website enorm goed beveiligd, stabiel en snel. HubSpot houdt zich namelijk aan allerlei strenge (Amerikaanse) veiligheidsstandaarden. Zoals:

 • Wereldwijde CDN-structuur (Content Delivery Network) met DDoS-bescherming.
 • Web Application Firewall.
 • Ingebouwde antivirus software.
 • Gratis SSL-certificaat.
 • Beschermd door een speciaal 24/7 beveiligingsteam.

Hoe het werkt? Kies een gratis (of betaald) thema uit in de themabibliotheek. Dat is de basis van waaruit jij jouw website bouwt. Vervolgens pas je dit thema aan. Je voegt je eigen huisstijl, teksten en andere elementen toe. Zoals je video’s, blogs, referenties, afbeeldingen, downloads, formulieren, calls-to-action (CTA’s) en meer. Et voila! Jouw nieuwe website is klaar om online te zetten.

Natuurlijk houdt HubSpot rekening met de verschillende devices die er zijn. Jouw website ziet er prachtig uit op laptops, tablets en mobiele telefoons.

De belangrijkste verschillen van CMS Hub Free en CMS Hub Starter

Groeit jouw onderneming? Dan nemen je website eisen waarschijnlijk toe. Geen punt! Dan breid je het uit met betaalde functies.

Kies uit een van de volgende abonnementen:

 • HubSpot CMS Hub Starter: een iets uitgebreider pakket dan CMS Hub Free. Grootste plus: géén HubSpot-branding meer op jouw website. Vooral geschikt voor bedrijven tot ongeveer 10 medewerkers.

 • HubSpot CMS Hub Professional: populairste CMS bij onze klanten. Vooral geschikt voor bedrijven met 11-200 medewerkers.

 • HubSpot CMS Hub Enterprise: CMS voor grote complexe websites. Vooral geschikt voor bedrijven met 200-2000 medewerkers.

Bij het meest complete pakket zitten alle CMS-tools, die er zijn (en dit worden er steeds meer). Hiermee maak je van jouw website werkelijk een marketingmachine! Je gebruikt de data in jouw CRM-systeem namelijk als basis. Met behulp van marketing automation uit de HubSpot Marketing Hub genereer je eenvoudig leads. Daarbij heb je allerlei tools om er makkelijker klanten van te maken. Bijvoorbeeld van de HubSpot Sales Hub.

Bij een professional of enterprise abonnement maakt jouw website gebruik van dynamische content. Wat ons betreft is dat dé toekomst voor CMS. Waarom? De data in jouw CRM-systeem bepaalt welke informatie jouw website toont. Laat een prospect bijvoorbeeld andere content zien dan een bestaande klant. Of pas de content aan op een land, een advertentie of een lifecycle stage van een websitebezoeker. Er is van alles mogelijk!

Een greep uit de CMS-tools van het Enterprise abonnement:

 • Alle gratis tools.
 • Geïntegreerd in jouw CRM-systeem (zo maak je jouw website datagedreven met dynamische content).
 • Koppeling met sociale media kanalen (bijvoorbeeld Facebook Messenger & LinkedIn).
 • Uitgebreide dashboards met alle belangrijke statistieken.
 • E-mail marketing tools (automatisch, persoonlijk en datagedreven).
 • Live chatsoftware en chatbots.
 • Management van jouw betaalde online (datagedreven) advertenties.
 • Uitgebreide formulieren met follow-up e-mails (bijvoorbeeld een e-mail om te bedanken).
 • Landingspagina’s.
 • SEO & content strategie.
 • Een centrale inbox voor al jouw online gesprekken met klanten.
 • Segmentatie mogelijkheden.

 

Belangrijkste verschillen CMS Hub Free en CMS Hub Starter

Dit geeft je een mooi beeld van wat er uiteindelijk allemaal mogelijk is. Maar goed… de stap van CMS Hub Free naar CMS Hub Enterprise is wel erg groot. Laten we het klein houden. De belangrijkste verschillen van CMS Hub Free en CMS Hub Starter heb ik daarom voor je op een rij gezet:

  CMS Hub Free CMS Hub Starter
HubSpot branding op (landings)pagina’s en blogs 
Maximaal aantal websitepagina’s in meerdere talen 25 50
Websitepagina’s en blogs aan een ander domein koppelen (www)
E-maildomein op maat koppelen
Blogs  100 blogberichten/ 20 auteurs/ 50 tags  10.000 blogberichten/ 2000 auteurs/ 5000 tags
Systeempagina’s bewerken (404 en 500 foutmeldingen)
CRM-gedreven gepersonaliseerde content
URL’s redirecten


Een compleet overzicht vind je op de website van HubSpot.

En weet je….. al deze tools kun je nog combineren met (gratis) tools van de andere Hubs. Wat vind je bijvoorbeeld van een gratis meetingtool om je afspraken makkelijker te plannen? En van gratis live chatsoftware?

Ook jij kunt profiteren van de gratis websitetools van de HubSpot CMS Hub. Floris, Maarten en Martijn popelen om jou er alles over te vertellen tijdens een kennismaking

New call-to-action


Ontvang updates per email