HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Meet de winstgevendheid van projecten in Teamleader

Winstgevendheid met project management

Het aantal winstgevende projecten zou een belangrijke KPI voor veel bedrijven moeten zijn die op projectbasis werken. Een echte doodsteek voor veel bedrijven is het gebrek aan analyse van afgeronde projecten. Waren deze projecten wel winstgevend?

In dit blog wordt uitgelegd hoe jouw organisatie Teamleader in kan zetten om projecten beter te managen waardoor toekomstige projecten beter uitgevoerd worden. 

Project management tool van Teamleader 

De project management tool van Teamleader ondersteunt projecten en maakt deze efficiënter door:

  • Het toewijzen van verantwoordelijkheden en deadlines;
  • Projecten op te splitsen in mijlpalen en taken;
  • Het bijhouden van tijd voor taken en vergaderingen;
  • Het maken en verzenden van facturen op basis van bijgehouden tijd of budget.

project management teamleader - hoe meet je de winstgevendheid van je project?

Winstgevendheid meten van projecten

Wat voorheen ontbrak was de mogelijkheid om op een duidelijke en gemakkelijke manier te toetsen of een project winstgevend was.

Deze uitbreiding in het Teamleader systeem geeft inzicht in de kosten, opbrengst en winst van de betreffende projecten. Ontdek het volgende met Winst bij Projecten:

  • Hoeveel heb je uitgegeven aan middelen, mensen en taken?
  • Wat ga je eraan verdienen?
  • Wat kun je hiervan leren voor toekomstige projecten?

Winst met project management

De voordelen van Winst bij Projecten

Door klanten van Teamleader werd regelmatig aangegeven dat inzicht krijgen in de kosten en opbrengsten van projecten één van de grootste uitdagingen is binnen hun organisatie. Teamleader heeft dit idee opgepakt en verandering doorgevoerd in hun software. Dit geeft hun klanten drie nieuwe grote voordelen met de Winst bij Projectentool:

  • Het verkrijgen van inzicht in de omzet en winstgevendheid;
  • Controle over budgetten en uitgaven;
  • Met data analyse van voorgaande projecten stuurt men makkelijk bij voor toekomstige projecten, wat resulteert in meer succesvolle projecten.

Het belang van software bij project management

Het managen van projecten is een complexe taak vanwege de verschillende fases binnen één project.Met meerdere projecten verlies je snel het overzicht, wat voorkomen kan worden door het gebruik van de juiste software voor project management.

Daarnaast helpt project management software met het houden aan deadlines en budgetten en vermindert de kans op menselijke fouten.

Meer weten over de project management tool en andere waardevolle features van Teamleader? In ons productoverzicht van Teamleader hebben wij alle informatie over de mogelijkheden van deze software uitgelicht zodat je zelf kan ontdekken of Teamleader iets voor jouw organisatie is. 

Download het overzicht gratis en vrijblijvend:

 

Ontvang updates per email