HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Waarom je nu moet overstappen van Microsoft Dynamics 365 naar HubSpot

Zoek je een echt gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk CRM-systeem? Een systeem dat helemaal past bij deze tijd? Superoverzichtelijk is en je tijd bespaart? Waar nieuwe medewerkers snel mee aan de slag kunnen? Waar je de sales een boost mee kunt geven? En waar je kansrijke leads mee kunt aantrekken?

Dan past HubSpot waarschijnlijk beter bij jouw organisatie dan Microsoft Dynamics 365. Deze week vertellen we je waarom je beter kunt overstappen.

Reden 1: Betere gebruikersacceptatie met mooie intuïtieve interface

HubSpot is een relatief nieuwe en snel groeiende speler in het CRM-landschap. Het is een vernieuwend en professioneel concept, dat echt bij deze tijd past. Bovendien verbetert HubSpot het systeem continu. Met de vele extra mogelijkheden bedien je de markt optimaal.

De interface van het HubSpot-systeem is mooi en heel gebruiksvriendelijk. Je hebt echt geen dagen training nodig om er effectief mee te kunnen werken. Nieuwe collega’s zijn binnen no-time bekend met het systeem. De gebruikersacceptatie en discipline van medewerkers is daardoor hoog. En dat is natuurlijk de eerste vereiste voor een succesvol CRM-systeem!

Microsoft Dynamics 365 is een legacy-systeem, dat al 2 decennia meegaat. Ook dit systeem bevat veel functies en mogelijkheden. Het systeem is alleen wat ouderwets. De interface is lang niet zo modern als bij HubSpot. Nieuwe gebruikers hebben vaak moeite om het te begrijpen. Het systeem is bovendien veel lastiger te onderhouden.

Daarnaast biedt HubSpot verkooptools, die Dynamics niet heeft. Bijvoorbeeld:

- Het maken van persoonlijke sales-video’s;
- Workflows, die je eenvoudig zelf kunt instellen;
- Een handige offertetool.

Reden 2: Alles-in-één CRM met state-of-the-art inbound marketing software

Wil je effectieve campagnes lanceren? Meer bezoekers naar je website trekken? En deze websitebezoekers converteren naar betere leads? Dan biedt HubSpot eigenlijk alles wat jouw marketingteam nodig heeft. Zonder technisch gedoe!

HubSpot bevat erg veel handige functies, zoals krachtige tools voor SEO, blogs en adds. Je landingspagina’s en marketing e-mails maak je zo in je eigen huisstijl op. De slimme drag-and-drop designer helpt je om snel e-mailcampagnes op te maken. Ook gebruik je de HubSpot-software voor het beheer van je sociale media. De mogelijkheden met HubSpot zijn oneindig.

Je kunt bijvoorbeeld zelf een workflow maken, waarmee je marketing e-mails automatisch verstuurt. Zo kun je leads op het juiste moment voorzien van passende content met lead nurturing. Koppel je daar lead scoring aan? Dan houdt HubSpot bij wanneer het zin heeft om persoonlijk contact op te nemen. Het verkoopteam krijgt automatisch een seintje als het zover is. De kans op succesvolle verkoop is zo veel groter!

Het CRM van Microsoft Dynamics 365 bevat veel minder mogelijkheden. Het systeem is moeilijk voor gebruikers. En om de marketingmodule te configureren heb je de nodige technische kennis nodig. In alle opzichten past HubSpot veel beter bij deze tijd.

Reden 3: HubSpot CRM is gratis en overstappen is eenvoudig

Wist je trouwens dat HubSpot CRM volledig gratis is en blijft zodra je een account hebt? Je kunt dus gratis gebruik maken van dit ijzersterke CRM-platform. Heb je behoefte aan meer mogelijkheden? Dan kun je het HubSpot CRM-systeem opschalen met de betaalde Sales, Service, Marketing en Operations Hubs.

De gratis licenties combineer je alleen met de betaalde functies die jij nodig hebt. Op het moment, dat jij er behoefte aan hebt. Zo kun je het modulaire systeem dus mee laten groeien met je bedrijf! Systony helpt je graag bij de migratie van Microsoft Dynamics 365 naar HubSpot.

De gegevens van je oude CRM-systeem kunnen wij eenvoudig voor je overzetten. Denk daarbij aan bedrijfsgegevens, contactpersonen, verkoopkansen, vrije velden, notities en documenten. Dit geldt zelfs bij maatwerktoepassingen, zoals een Installed Base, tijdregistratie en een koppeling met je ERP. Gebruikers kunnen daardoor snel aan de slag met HubSpot.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van HubSpot? Heb je vragen over de overstap van Dynamics 365 naar HubSpot of wil je iets anders weten? Bekijk dan gerust meer video’s of download ons productoverzicht.

Je kunt je ook abonneren op ons Youtube-kanaal.  En natuurlijk willen we je ook alles over de mogelijkheden vertellen tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Deze afspraak kun je zelf online boeken. De keuze is aan jou!

New call-to-action

Ontvang updates per email