HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Eindelijk een HubSpot Datacentrum Binnen de EU

Hoe veilig is Hubspot? met een datacentrum in de EU voldoet Hubspot steeds vaker aan de vraag naar veiligheid.

Na vele verzoeken is het dan eindelijk zover. Sinds juli 2021 heeft HubSpot eindelijk een datacentrum binnen de EU. Vanaf 2022 zal in Frankfurt alle informatie van en over HubSpot gebruikers opgeslagen worden in het Europees datacentrum van HubSpot. Het datacentrum in Frankfurt is het begin van meerdere regionale datacentra, die werken volgens de regionale regelgevingen. Hierdoor hebben onze gebruikers van HubSpot altijd de garantie dat alle data volgens de Europese wet- en regelgeving verwerkt wordt.

Door de constant veranderende wet- en regelgevingen is er een toename geweest in het aantal verzoeken vanuit klanten binnen de Europese Unie om alle data binnen de EU op te slaan. Zo ziet de markt dat het aantal data dat opgeslagen en verwerkt wordt, steeds groter wordt en dat zelfs het Europees Hof nieuwe regelgevingen naar buiten heeft gebracht waar bedrijven per juli 2020 aan moeten voldoen. Dat HubSpot hier nu dus ook op inspeelt, geeft heel duidelijk aan dat het bedrijf goed mee gaat in deze dynamische markt. Het bedrijf heeft de klanten gehoord en zag ook ruimte voor verbetering.

Wat merkt de gebruiker hiervan?

HubSpot werkt op het moment nog aan een migratie mogelijkheid voor bestaande klanten, zodat de huidige data overgezet kan worden naar dit nieuwe datacentrum. Voor nu is de verwachting dat het in de eerste instantie voornamelijk gaan om informatie zoals DNS registratie en informatie vanuit de klantwebsites. Desondanks dat HubSpot het aantal manuele migraties minimaal probeert te houden, is het nog niet helemaal duidelijk welke informatie automatisch overgezet zal worden. Voor onze klanten die geïnteresseerd zijn in een overstap op HubSpot is het al mogelijk om mee te kijken naar de mogelijkheden.

Voor de huidige gebruikers verandert er vooralsnog niks, behalve dat de informatie vanaf 2022 opgeslagen zal worden binnen de EU. Mocht het zo zijn dat er toch nog veel manuele handelingen plaats moeten vinden, dan staan wij bij Systony klaar voor onze klanten en denken wij graag mee aan een oplossing. Met het openen van een datacentrum in Frankfurt, is alle data dichter bij huis en verbetert dus de betrouwbaarheid voor klanten binnen de EU. Heb je nog vragen of wil je hier meer informatie over? Maak dan snel een afspraak!

New call-to-action

Ontvang updates per email