HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Hoe wordt uw organisatie een door data gestuurde organisatie?

Heeft u het ook wel eens meegemaakt, dat u zich afvraagt “Als ik dat maar eerder had geweten…”? Die nieuwe verkoopkans is al drie dagen door niemand opgevolgd. Een belangrijke klant neemt minder af dan normaal. Klachten van klanten blijven steeds vaker onopgelost voor langer dan twee dagen.

how-to-become-a-data-driven-organizationDe “als ik dat maar had geweten” vraag was één van de centrale vragen tijdens een recente webinar gehost door onze leverancier Maximizer Software. Er namen meer dan 100 verschillende organisaties, vanuit 15 verschillende branches, deel aan deze webinar. Er werd besproken hoe een organisatie veranderd kan worden naar een organisatie die gestuurd wordt door bedrijfskritische data, voor ondersteuning bij snelle en intelligente besluitvorming. Dit alles ondersteund door werkstroom automatisering (workflow automation).

In de webinar komt  “business activity monitoring expert”, Craig Vivier van Vineyardsoft Corporation aan het word en hij legt uit wat een door data gestuurde organisatie betekent en welke voordelen er zijn te behalen.

“Een organisatie die gestuurd wordt door data, is een organisatie waarin bedrijfskritische gegevens de basis vormen voor beslissingen en te nemen acties. Het gaat over het geven van een ‘stem’ aan de beschikbare data met als doel om niet vele rapporten door te moeten nemen of om beslissingen te baseren op een onderbuikgevoel.”

Craig legt ook uit dat data binnen een door data gestuurde organisatie niet alleen aangeeft dat er een beslissing genomen dient te worden op een bepaald terrein, maar ook wat deze beslissing zou moeten zijn. Als u kunt identificeren wat u wilt dat uw data u zou moeten vertellen, dan is het mogelijk om uw data u (of collega’s) te laten vertellen wanneer bepaalde bedrijfscondities zich voordoen en dat deze actie vereisen.
Een onderzoekje die gehouden werd tijdens de webinar heeft een interessante uitkomst gekregen. De webinar deelnemers werd de volgende vraag voorgelegd: Wat zijn de grootste RISICO’S van het niet weten binnen uw organisatie?

Survey_risk_of_not_knowing 

De transitie naar een door data gestuurde organisatie lijkt een lastige taak voor de meeste organisaties. Op de vraag – Wat houdt u tegen om uw organisatie door data te laten sturen? – kwam het volgende resultaat:

barriers_to_data_driven

Ontvang updates per email