HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Dynamics CRM Online wordt Dynamics 365

Microsoft-Dynamics-365.png

Microsoft heeft Dynamics CRM Online gefuseerd met Dynamics AX om het nieuwe platform Dynamics 365 te vormen. Resultaat: 1 krachtig platform waarmee je overzichtelijk sales, service, project management, finance en andere aspecten van je organisatie beheert. Dynamics AX heet nu Operations en wordt aangeboden als een Business App binnen Dynamics 365.

In het voorjaar van 2017 wordt naast de Enterprise-editie ook een Business editie met tal van nieuwe marketingfuncties gelanceerd.

Wat is er verbeterd?

Dynamics 365 bevat dezelfde sales en customer service functionaliteiten als Dynamics CRM, maar kent toevoegingen als PowerApps, Field Service en Project Service Automation. De Operations-component is hierbij hetzelfde als Dynamics AX 7. De Business-editie zal de “Financials” herbergen, een krachtig component dat bekend staat als Project Madeira.

Microsoft-Dynamics-Entiteiten.png


Uiteraard komen er ook nieuwe functies beschikbaar:

  • Bewerkbare grids;
  • Mobiele verbeteringen;
  • Een App voor Outlook-verbeteringen;
  • De component Relationship Insights;
  • Business Process Flow Designer.

Licentie per functie

Het licentiemodel van Dynamics 365 is aanzienlijk veranderd. Microsoft benadrukt met Dynamics 365 de mogelijkheid om alleen de functies te licenseren die nodig zijn per gebruiker. Dit heeft als doel kosten te verlagen en gebruikersacceptatie te verhogen. De Enterprise-editie maakt het mogelijk om individuele apps te licenseren, zoals het toewijzen van de salesfunctie aan één gebruiker en de customer service functie aan een andere gebruiker. Je kan je ook abonneren op een Dynamics 365 Plan dat gebaseerd is op een gedifferentieerd prijsbeleid met kortingen.

Microsoft-Dynamics-licenties.png

Wat betekent dit voor bestaande Dynamics CRM klanten?

Dynamics CRM Online klanten zullen in de komende paar maanden automatisch geüpgraded worden door Microsoft. Dynamics CRM On Premise gebruikers met Dynamics CRM 2016 kunnen rechtstreeks upgraden naar Dynamics 365.

De nieuwe Dynamics Lifecycle Service is een geweldige manier om het upgradeproces snel en pijnloos te realiseren.

Ontvang updates per email