HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

[VIDEO] Met deze CRM-strategie laat je je sales exploderen

Afdelingen goed laten samenwerken en zorgen voor goede opvolging van leads klinkt logisch en eenvoudig, toch is dit in de praktijk een struikelblok waar veel organisaties tegenaan lopen. Met een goede CRM-strategie los je dit op én zorg je ervoor dat je sales door het dak gaat.

Wat is een CRM-strategie?

Een CRM-strategie is opgebouwd uit de kennis van alle afdelingen en zorgt voor een duidelijke werkwijze met CRM. Hierin is onder andere opgenomen wat afdelingen doen, maar ook hoe dit aansluit op wat andere afdelingen nodig hebben. Alle verzamelde informatie wordt op een efficiënte manier bijgehouden en is hierdoor beschikbaar voor alle medewerkers. Door afdelingen samen te laten werken gaan er geen leads meer verloren, gaan je sales door het dak en maak je ambassadeurs van je klanten.

In bovenstaande video leggen CRM-experts Martijn en Maarten uit hoe je een CRM-strategie effectief inzet en geven je drie belangrijke tips.

De werking van een CRM-strategie in de praktijk

Binnen organisaties wordt er veel informatie over klanten bijgehouden, alleen wordt dit vaak niet in één systeem gedaan. Met een CRM-systeem wordt alles wel in één systeem bijgehouden en is het beschikbaar voor alle medewerkers. Deze informatiedeling is erg belangrijk en helpt je om klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Voorbeelden:

  • Een accountmanager gaat ’s middags op bezoek bij een klant. Sinds het begin van de werkdag is er bij de klant een storing met jouw product. Als de klantenservice en accountmanager niet met elkaar communiceren, is de accountmanager hier dus niet van op de hoogte. Met een CRM-systeem is bij de klantgegevens direct zichtbaar of er wellicht problemen zijn.
  • Wanneer het druk is op de klantenservice, kan het soms lastig zijn om prioriteiten te stellen. Met een goede CRM-strategie is met een paar muisklikken relevante informatie over de klant beschikbaar, zoals hoe groot en belangrijk de klant is. Een probleem van een grote klant kan je dan meer prioriteit geven.
  • Een ander voordeel voor klantenservice is dat met een paar muisklikken zichtbaar is welk product de klant afneemt of welke verkoopkansen er in de pijplijn zitten, waardoor zij in staat zijn om de klant nog beter en gerichter te helpen.
  • Een accountmanager gaat bij een lead langs om te praten over product A, waar de lead interesse in heeft getoond. Na het maken van de afspraak heeft de lead echter nog op jouw website een eBook gedownload over product B. Zonder CRM-systeem ben je niet op de hoogte van de resultaten die marketing oplevert. Wanneer je wel een CRM-systeem gebruikt, dan zie je in één oogopslag direct waar een lead in geïnteresseerd is. De marketingresultaten kunnen direct worden gebruikt tijdens het verkoopproces.

Meer weten over een succesvolle CRM-strategie?

In bovenstaande video leggen Martijn en Maarten uit hoe je met een CRM-strategie je sales door het dak kan laten gaan. Ook geven zij in de video verschillende belangrijke tips. 

Daarnaast hebben we nog een video als aanvulling op deze: hoe persoonlijke video's je sales helpen. 

Heb je bepaalde vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Martijn of Maarten, door een afspraak te boeken in de agenda.

Wil je van start gaan met het selecteren van een CRM-systeem waarmee je jouw sales gaat laten exploderen? Download dan het ‘Handboek CRM Selectie’, hierin beschrijven wij stapsgewijs het selectieproces en bieden handige tips & tricks.

New Call-to-action

Ontvang updates per email