HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Dynamics 365 Licenties: een eenvoudige uitleg

Microsoft-Dynamics-Licenties.jpg

De release van Dynamics 365 brengt talrijke en spannende veranderingen met zich mee, waaronder veranderingen in de licensering. Sinds 1 november 2016 zijn alle Dynamics CRM overeenkomsten overgezet naar het nieuwe Dynamics 365 licentiemodel. Dit model is iets gecompliceerder, maar heeft als voordeel dat het lagere kosten met zich meebrengt doordat het uitgaat van flexibele licenties gericht op individuele gebruikers.

In dit artikel schep ik duidelijkheid over het licentiemodel van Dynamics 365 Enterprise.

Microsoft-Dynamics-licenties.png


Dynamics 365 Business Apps

Dynamics 365 is in essentie een fusie van Dynamics CRM en Dynamics AX. Er zijn echter een aantal veranderingen doorgevoerd in Dynamics 365 die het licentiemodel ingewikkeld maken. Hieronder lees je de details van Business Application in Dynamics 365:

PowerApps

Net als bij Microsoft Flow (en onderliggende Azure Logic Apps) stelt PowerApps de Dynamics-gebruikers in staat om Dynamics 365 gemakkelijk te integreren met andere platforms en is het mogelijk om aangepaste apps te bouwen die het bekijken van data gemakkelijker maakt voor de gebruiker.

Sales

De Sales Business App bevat de sales gerelateerde entiteiten en componenten van Dynamics CRM. Zie hieronder alle entiteiten en componenten op een rij:

Microsoft-Dynamics-Sales.png


Field service

Field Service is een nieuwe toevoeging aan Dynamics CRM die medio 2016 is doorgevoerd. Met deze functie kun je uitgevoerde uren koppelen aan iedere recordtype in het systeem. Tevens kun je hiermee taken en uren inplannen voor alle beschikbare velden zoals werknemers, apparatuur, locaties, etc.

Microsoft-Dynamics-Field-Service.png


Customer Service

Customer Service omvat alle componenten die beschikbaar zijn onder de sevice-tab van Dynamics CRM.

Microsoft-Dynamics-Project-Service.png


Project Service Automation

Deze functie werd uitgebracht als een oplossing om een algehele overzicht te verkrijgen. Het is volledig ontwikkeld door Microsoft. Het bevat o.a. de entiteiten Project en Time Tracking/Entry.

Microsoft-Dynamics-Project-Service.png


Operations

Het operations-component voor Enterprise klanten staat gelijk aan Dynamics AX. Omdat in deze blog de Business editie niet wordt behandeld ga ik niet in op het financials-component (voorheen Project Madeira).

Subscription Licentie Types

Team Members

Eén van de grootste veranderingen in de licensering van Dynamics 365 is de toevoeging van Teamlid Subscription licenties. Deze licenties kunnen aangeschaft worden tegen lagere kosten en zijn bedoeld voor gebruikers die niet dagelijks werken in het CRM. Dit soort licenties stellen gebruikers in staat om te werken met accounts, contacten, notities en activiteiten, maar ook enkele functionaliteiten van de Time & Expense entiteiten.

Plan 1

Alle Business Apps, naast Operations, zijn verkrijgbaar in plan 1.

Microsoft-Dynamics-Plan-1.png

Plan 2

Alle Business Apps, waaronder Operations, zijn verkrijgbaar in plan 2.

Microsoft-Dynamics-Plan-2.png

Wil je meer weten over Microsoft Dynamics 365? Neem dan een kijkje hier of vraag een software trial aan.

Ontvang updates per email