HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

4 redenen waarom de cloud perfect is voor het MKB

cloud diensten zijn ondenkbaar voor een MKB organisatieHet is opmerkelijk dat nog veel mensen niet precies weten wat ‘in de cloud’ is, ondanks het verweven is met de meeste van onze favoriete en vaak alledaagse applicaties. Zo is bijvoorbeeld populaire streamingdienst Netflix een cloud-dienst en draait ook online muziekdienst Spotify met ruim 10 miljoen betalende gebruikers in de cloud. Maar ook alle statusupdates van social media staan opgeslagen in de cloud.

Als MKB-er wil je meer omzet behalen en je kosten verlagen. Cloud-diensten kunnen hier een grote rol in spelen. Deze 4 redenen geven je een duidelijk idee waarom het interessant is voor kleine tot middelgrote bedrijven om te werken in de cloud.

1. Gebruiksgemak

De laatste jaren heeft de technische ontwikkeling van het internet een enorme groei doorgemaakt. Applicaties die volledig in de cloud opereren en vanuit de browser worden benaderd doen niet meer onder voor programma’s die geïnstalleerd zijn op een vaste computer. Het aantal cloud-programma’s groeit hard en er zijn enorm veel mogelijkheden. Ook wat betreft de koppeling tussen programma’s.

Voordelen zijn dat je niks hoef te installeren op je eigen server, updates worden automatisch doorgevoerd en ook je dataopslag is in de cloud. Je belast zo je systemen minimaal.

Ook het nieuwe Maximizer CRM 2015 is helemaal geïntegreerd in de cloud. Dit gebruiksvriendelijke CRM-systeem maakt handig gebruik van alle gemakken die de cloud met zich meebrengt.

2. Kosteneffectief

MKB-organisaties moeten de balans houden tussen het optimaal bedienen van klanten en het laag houden van de kosten. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want inleveren op kwaliteit kan desastreuse gevolgen hebben voor het bedrijf. 

Juist cloud-diensten zijn uiterst geschikt voor het MKB, omdat het prijsmodel veelal opgebouwd is uit een abonnementsmodel waar je maandelijks voor betaalt. Er is keuze uit verschillende pakketten waardoor je alleen betaalt voor hetgeen je nodig hebt. Daarnaast zijn cloud-diensten schaalbaar, waardoor de oplossing met je bedrijf meegroeit. En je kunt besparen op dure hardware en kostbare IT-onderhoudsdiensten.

3. Veiligheid

De veiligheid van opgeslagen data is enorm belangrijk. Het stelen van data komt voor op grote schaal en kan enorme kosten met zich meebrengen. Voor MKB-organisaties kan dit kritieke gevolgen hebben. Cloud-diensten nemen de veiligheid van data heel erg serieus en als kleine organisatie krijg je dezelfde beveiliging als grote organisaties.

Cloud-opslag heeft ook als voordeel dat data niet fysiek op apparaten opgeslagen staat. De meest makkelijke en veel gebruikte vorm van datadiefstal is het stelen van een computer, laptop of tablet. In de cloud kun je de toegang van dat apparaat makkelijk ontzeggen, mocht het onverhoopt gestolen worden.

4. Toegankelijkheid

Cloud-applicaties zijn waar en wanneer dan ook te bereiken. Of je nou onderweg naar een klant bent, thuis werkt of gewoon op kantoor zit. Hierdoor heb je altijd de laatste updates die je nodig hebt en kun je vanuit elke situatie werken.

Met alle mogelijkheden die je hebt met cloud-oplossingen is het interessant om als MKB-organisatie helemaal vanuit de cloud te opereren.

New Call-to-Action

fotocredit: bernat... cc

Ontvang updates per email