fbpx

Bedien klanten beter en werk nog efficiënter!

Koppel een ERP-systeem of boekhoudpakket aan jouw CRM-systeem

Zo koppel je je boekhoudpakket of ERP aan je CRM-systeem

Haal meer uit je CRM-systeem door het te verrijken met data uit andere systemen die jouw organisatie gebruikt. Niet alleen werk je hierdoor efficiënter, ook kan je klanten beter bedienen.

Met een CRM-systeem wordt alle kennis binnen een organisatie opgeslagen op één plek. Hiermee voorkom je dat kennis verloren gaat wanneer een medewerker vertrekt, maar zorg je er ook voor dat alle betrokkenen beschikken over alle relevante klantinformatie. De klantenservice kan bijvoorbeeld snel zien wat voor contract de klant heeft en een accountmanager dat er een probleem was met de dienst of het product.

Door je CRM-systeem te koppelen met een boekhoudpakket of ERP-systeem kan er tussen de systemen informatie worden uitgewisseld. Niet alleen kan je hierdoor in je CRM-systeem bijvoorbeeld de omzet en openstaande facturen van een klant zien, ook kunnen er in het boekhoudpakket automatisch nieuwe klanten worden aangemaakt wanneer je een klant invoert in jouw CRM-systeem.

Het koppelen van systemen kan op verschillende manieren. Martijn en Maarten lichten in bovenstaande video de 3 meest gebruikte methodes uitgebreid toe. Op ons blog hebben wij in het kort deze methodes op een rij gezet.

Bekijk meer video's