HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Het verschil tussen HubSpot Marketing Hub Starter en Marketing Hub Pro

 

Deze week kijken we in onze video naar de verschillen tussen HubSpot Marketing Hub Starter en Marketing Hub Pro. Ellen legt precies uit hoe het zit! 

De Marketing Hub van HubSpot is ontwikkeld om leads aan te trekken en om prospects en klanten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de klantreis. Een must-have voor elke marketingafdeling. ðŸ˜‰ 

Er zijn verschillende licenties van de HubSpot Marketing Hub:  Free, Starter, Professional of Enterprise. Zo biedt de gratis versie van de HubSpot Marketing Hub onder anderen de mogelijkheden om formulieren aan te maken, advertenties te beheren en marketing e-mails te versturen. Met elke licentie worden de mogelijkheden in de HubSpot Marketing Hub uitgebreid. Hierdoor vind je altijd een licentie die bij organisatie past.  

Maar hoe weet je nou welke versie het best past bij jouw organisatie? 

De naam Marketing Hub ‘Starter’ zegt het eigenlijk al. Het biedt marketing tools ter ondersteuning van startende of kleine marketing teams. De HubSpot Marketing Hub Professional daarentegen biedt een alles-in-1 marketing automation platform bedoeld om online beter vindbaar te zijn, website conversies te verbeteren en opvolging te automatiseren. En dus meer geschikt voor marketingteams met groeiambitie! 

Dit zijn volgens ons de 4 belangrijkste functionaliteiten waarmee jij zelf kunt bepalen welke versie het best past bij jouw organisatie.   

 

1. E-mailmarketing 


Wil jij starten met e-mailmarketing en ben je op zoek naar de juiste tool hiervoor? De HubSpot Marketing Hub biedt fantastische mogelijkheden. Zo heb je met Marketing Starter al vergaande opties, zoals een gebruiksvriendelijke drag-and-drop email editor, customizable lay-outs, personalisatietokens en uitgebreide statistieken over de prestaties van je marketing e-mails.   

Maar heb jij de behoefte om een stap verder te gaan met emailmarketing, dan is HubSpot Marketing Hub Professional een betere oplossing. Hier heb je dezelfde tools als bij Starter, maar ook veel meer andere mogelijkheden.  

Met HubSpot Marketing Hub Professional stel je geautomatiseerde e-mails in die verstuurd worden door middel van workflows. Zo wordt er automatisch waardevolle content aan leads en klanten op het juiste moment in de koopreis gestuurd. Dit wordt ook wel lead nurturing genoemd. Daarnaast zet je smart content in om verschillende versies van jouw e-mails uit te sturen, gebaseerd op bijvoorbeeld de taal, locatie of branche van de lezer. Zo hoef je niet per klantcategorie een aparte e-mail te maken! 

Ook heb je toegang tot het versturen van RSS e-mails. Ben je al actief met bloggen? Verstuur dan dagelijks, wekelijks of maandelijks een geautomatiseerde e-mail met jouw laatste blogartikelen.  

En wil je testen hoe je de open-rate of de click-rate van je e-mail verhoogd? Ga dan aan de slag met A/B-testen. Varieer met onderwerpregels, kleuren en je tone of voice om te kijken wat jouw lezers aanspreekt. 

 

2. Social Media 


Publiceer gemakkelijk de mooiste social media berichten op LinkedIn, Facebook, Twitter én Instragram met HubSpot Marketing Hub Professional. Zo verbeter je jouw online vindbaarheid entrek je meer mensen naar je website met relevante content om ze te kunnen converteren naar waardevolle leads.   

 

3. Lead Scoring

 

Laat sales en marketing beter samenwerken met HubSpot Lead Scoring. Lead scoring zet je in om online leads te classificeren door ze een score toe te kennen. Deze functie zie je alleen terug in HubSpot Marketing Hub Professional. Met deze score bepaal je in welke fase van het koopproces de lead zich bevindt en welke acties er genomen moeten worden vanuit sales of marketing.  

 

4. Workflow Automation


De echte kracht van de HubSpot Marketing Hub Professional zit hem in automatisering. Bij de Marketing Hub Professional zet je workflow automation in om een deel van je marketing- en sales werkzaamheden te automatiseren. Zo is het mogelijk om leads automatisch een e-mail te sturen als zij bijvoorbeeld op een specifieke pagina zijn geweest. Of juist niet natuurlijk. Op deze manier kan je toch nog content delen die op dat moment relevant is. Je leads zullen het waarderen. 

Ook is het mogelijk om de overdracht van warme leads van marketing naar sales te automatiseren. Zo zet je bij een bepaalde lead score de lifecycle stage automatisch naar Sales Qualified Lead. Tegelijkertijd krijgt de verkoper een seintje om deze warme lead op te volgen.  

Een andere mooie manier om workflow automation voor in te zetten is lead nurturing.  Lead nurturing is het voeden van je online leads met waardevolle informatie en content zodat ze zich sneller verbonden voelen met jouw bedrijf, product of merk, en eerder overgaan tot sales contact.  

Door ze langzaam en gedoseerd te benaderen kom je meer te weten over deze leads, zoals in welke fase van het koopproces zij zich bevinden. Op basis van deze informatie stuur je gerichte content zoals blogartikelen, eBooks en factsheets. En met workflows kun je dit volledig automatiseren.  

Kortom, de HubSpot Marketing Hub Starter is een basis marketing tool voor startende marketingteams.  

Met HubSpot Marketing Hub Professional ga je voor state-of-the-art marketing automatisering. En zeg nou zelf, welke ambitieuze marketeer wil dat nou niet?  

Ontvang updates per email